對抗卡巴人, 3萬能有動作

對抗卡巴人, 3萬能有動作 E-mail 此主題給朋友

不過我唔覺得會贏。

附件

FB_IMG_1572861122277.jpg(233.01 KB)

2019-11-4 06:11 PM

熱賣及精選
原有用戶都可以開呢個plan.

回覆 引用 TOP

有競爭對消費者係好事。

回覆 引用 TOP

我覺得情況是剛好相反,萬能卡這個plan早在20/10已經在網頁見到,而Kabayan是在31/10才升級,所以應該說Kabayan是因為萬能卡加新plan而追打,後來者當然比前者更勝一籌。
現在應該看萬能卡會否再還招。

我剛在3網頁睇到, 連同新的”全世界“漫遊plan. 之前冇留意。 你啱。
所以卡巴人條件好D?

回覆 引用 TOP

不過plan係早不過plan係早有, 但單卡啱啱出?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2019-11-4 06:11 PM 發表

不過我唔覺得會贏。
如果賣 $68
件事情 扭轉曬。

回覆 引用 TOP

即係點?$99無限上網一年期?

回覆 引用 TOP

係一個月$99嘅plan.
張卡面值$110, 官價$80, 但街價最平$65或更少。
插卡自動開$99plan(冇得揀)。
卡有效期180日, 送1000分鐘。
一個月無限流量, 但15gb fup (之後限速不少於128kbps), 唔清楚歡樂時段速度有冇受fup限制。
張卡係3萬能卡,可以增值及開其他萬能卡嘅plan.
如果你已經有萬能卡而冇其他Plan, 可以增值$80(實際需成本$70至$75), 增值後多$110,及送1000分鐘, 咁就可以開呢個$99plan. 費用同單買呢個卡差唔多。
所以呢張卡適用于短期用家,或已經有plan想短期加碼, 同卡巴人差唔多。
希望呢D資料可以解答大部分人問題。

參考:
卡巴人相同plan係$88, 增值冇3萬能優惠咁多, 單卡平過3, $60左右。 11月30日前買卡開plan有買一送一優惠。

回覆 引用 TOP

補充:
卡巴人Plan 21mbps 20gb fup 後唔少過2mbps.
所以我認為好過3.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2019-11-5 07:42 AM 發表

係一個月$99嘅plan.
張卡面值$110, 官價$80, 但街價最平$65或更少。
插卡自動開$99plan(冇得揀)。
卡有效期180日, 送1000分鐘。
一個月無限流量, 但15gb fup (之後限速不少於128kbps), 唔清楚歡樂時段速度有冇受fup限制。
張卡係3萬能卡,可以增值及開其他萬能卡嘅plan.
如果你已經有萬能卡而冇其他Plan, 可以增值$80(實際需 ...
個plan無錯,
張咭無錯
增值紅券 太貴太多
才是「罪魁禍首」。

引用:
原帖由 henry720 於 2019-11-5 07:55 PM 發表

個plan無錯,
張咭無錯
增值紅券 太貴太多
才是「罪魁禍首」。
當你
買咗張 增值紅券

70元買 110元面值

雖然增值了 有360日

但用淨了的110元面值, 如何處置 ?

引用:
原帖由 henry720 於 2019-11-5 07:58 PM 發表

當你
買咗張 增值紅券

70元買 110元面值

雖然增值了 有360日

但用淨了的110元面值, 如何處置 ?
餘額可以累積,每次開plan剩$11,即增值9次(當$70計)就可以用10次$99 plan,平均計每次$63開plan。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahcli 於 2019-11-4 08:56 PM 發表

我覺得情況是剛好相反,萬能卡這個plan早在20/10已經在網頁見到,而Kabayan是在31/10才升級,所以應該說Kabayan是因為萬能卡加新plan而追打,後來者當然比前者更勝一籌。
現在應該看萬能卡會否再還招。 ...
請問Rekanan卡可否增值不斷用?如何增?

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
 51 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。