iPhone 11 Pro Max 雙sim 問題

iPhone 11 Pro Max 雙sim 問題 E-mail 此主題給朋友

大家有冇發覺Dual sim 有時唔work?

我sim 1 voice (CSL),sum 2 data (Three). 耐唔耐會完全冇data 冇connection. 平均一日一次。

點解我覺得有bug. 因為我同一時間帶住iPad Pro 11 用 Three Data. IPad 完全冇問題,connection 好快好正常。

我相信都係要give up Dual Sim 或 轉番 Android. 個人認為Android 的Dual Sim 成熟一點

熱賣及精選
之前有,升到最新IOS後冇乜了
我一開始就用双卡的

Nokia 2120
我都用雙咭但又唔覺得有問題出現喎師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ray318 於 2019-11-7 06:38 PM 發表

我sim 1 voice (CSL),sum 2 data (Three). 耐唔耐會完全冇data 冇connection. 平均一日一次。

點解我覺得有bug. 因為我同一時間帶住iPad Pro 11 用 Three Data. IPad 完全冇問題,connection 好快好正常。

我相信都係要give up Dual Sim 或 轉 ...
師兄係你張sim卡有問題拎去換過張好D wo,我同你一樣用緊但無事

回覆 引用 TOP

iPhone 雙實體SIM好多用家都有這問題

iPhone 11 和 iPhone7P 一樣用 3HK電話卡

同一位置同一地點 iPhone11收三格、iPhone7P收四格,iPhone 11 有訊號有顯示 LTE 但上不了網,iPhone7P卻正常

回覆 引用 TOP

一個電話斷3次線,屌

回覆 引用 TOP

用雙sim 完全冇問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ray318 於 2019-11-7 06:38 PM 發表

我相信都係要give up Dual Sim 或 轉 ...
蘋果根本無心搞dual sim, 敷衍下你哋,願者上釣啫,一張sim 都未必收得好,更可況二張。

回覆 引用 TOP

birdie +聯通一卡兩號
冇問題

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:

dual sim一向都係差啲。

而且好地地點解要分開通話同數據?一張卡無限data唔得?

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

勁方便,吾駛一卡兩號,過關按兩下,

回覆 引用 TOP

我部iPhone 11都係咁…要熄機再開至上得番網

回覆 引用 TOP

Because I need a second sim for data over 5GB.

I am switching to Note 10+ for now. Really wanted to keep using iPhone because I just bought Apple Watch 5. Too bad.

回覆 引用 TOP

我自己用緊 11Pro
Dual Sim 完全冇問題

回覆 引用 TOP

引用:

如果要用四豬話音,現在多數要先設定好。

回覆 引用 TOP

27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。