• 瀏覽: 34,610
  • 回覆: 12
  • 追帖: 10
引用:
原帖由 股票要長揸 於 2019-11-8 02:42 PM 發表
買完先知唔可以裝google service
之前唔知邊個打手又話得
我啱啱幫部 M30 PRO 更新完 play store。你詳細講下點樣唔得?呢到啲真用家唔介意幫人

熱賣及精選
引用:
原帖由 股票要長揸 於 2019-11-8 02:55 PM 發表

新機,點裝?
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=MiJoMnLoj7A
跟住上面條片做,片下面有埋 download link. 再唔得就學其他 ching 講俾少少錢出面搞。

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-11-8 02:58 PM 發表

C兄,但佢係假買家嘛!
又唔好話人假買家咁衰,動手能力差無罪嘅 😁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 denyfate 於 2019-11-8 02:59 PM 發表

乜都可以阿,應該除咗google pay
(我冇去試)
雖然我都無用 G pay, 但係討論區好多人都話唔得

引用:
原帖由 eddie_jesic 於 2019-11-8 03:14 PM 發表

真心問, 其實GOOGLE PAY多唔多人用呢? 我自己就無用過.
香港人性格,邊樣 pay 有著數就用邊樣。如果大圍咪 Apple pay,wechat pay,Aplipay 呢幾個做得最成功,其他或者銀行獨立搞嗰啲都係曇花一現.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SkinnyBoy 於 2019-11-8 03:08 PM 發表
我唔介意半價向樓主收機
咁大咬架,之前有神人話老翻機無 google 半年先跌一半,你幾日就半價收?我出6成 ! 😁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2019-11-8 04:41 PM 發表

Playerstore如何更新?謝謝
play store 本身會自己 update, 當然可以手動去 apkmirror 或 apkpure 到 download. 至於用 play store download 嘅 apps 就喺入面 update 

引用:
原帖由 yyingyying 於 2019-11-8 06:46 PM 發表
樓主幾慘,買部机番泥幾千銀,睇班友吹話乜都話得(鬼鼠裝机法),而家吾識裝,e班友又話半價,又話千五,真仆街,算你搞一輪裝到,過幾日可能又吾得,做乜吾正正經經,小米又好,平果又好 ...
裝到就係吹水,裝唔到就堅嘅,典型曱甴思維有你講無人講,真係叻叻豬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xjeff 於 2019-11-8 06:57 PM 發表

唔係喎,有post 話後悔買得太遲喎?
唔洗咁認真,佢點樣安裝唔到都講唔出,淨係識得話新機,行貨出咗幾日當然係新機啦 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wccfredsze 於 2019-11-8 06:52 PM 發表
我國行5G版都裝到google吖。我而家裝咗都盡量唔用google play store, chrome, google map, 唔用google pay, YouTube 用網頁版
希望 HMS 盡快完善,咁就可以唔洗睇 Google 台戲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kayakfans 於 2019-11-8 09:09 PM 發表
我部得喎,超正。
或者部機有靈性唔俾樓主裝

引用:
原帖由 沈默獅子 於 2019-11-9 12:49 PM 發表
甘下次試下上深圳買華為mate30pro, 廢左Google play 先,試下直接装APK 或用華為程式安装
C兄,如有好用的App 平台,請post 出來,等多D人知道
試下 apkpure 個 website 下載佢個 app,呢個平台類似 HMS,2個平台加埋都 OK 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gooddayeveryday 於 2019-11-21 11:42 AM 發表

10542380 佢唔俾我restore. 揀左都唔得
你唔洗用 HiSuite, 用一支 USB Type-C 手指, 將"Huawei.zip" 呢個file unzip 去手指到,跟住直接去手機restore. 跟足youtube個外個人咁做就得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]