• 瀏覽: 16,697
  • 回覆: 12
  • 追帖: 28
既然買呢部手機前都知道用唔到高高,更有網友話想用新系統唔用安卓,七千蚊買咗部機返嚟何以千方百計去安裝gms嚟用安卓apps??
ps:系統更新後應該又要再攪一次先可以正常使用

熱賣及精選
引用:
原帖由 kennyhky2000 於 2019-11-9 01:24 PM 發表

我開post嘅目的就係畀一啲好想買華為手機,但係又驚裝唔到google嘅人睇!
我自己就開始盡量少用google, 盡量減少對google嘅依賴 , 講真今日美國可可以封殺華為,明天也可以封殺小米甚至其他國內品牌!
至於三星我用過好多部,全部都越用越慢,舊電好快打柴, 係時候要使用其他牌子! ...
你明顯係盲撐啦,現時安卓機系統8.0以上+高配置已經唔會慢,如果你話慢所有安卓機都會慢,包括華為,仲有你要了解美國佬點解封殺華為先學人講啦

引用:
原帖由 kennyhky2000 於 2019-11-9 01:57 PM 發表

首先我話慢嘅意思係三星越用越慢, 請你睇清楚文章先!
另外我覺得你做人好矛盾, 你咁唔鍾意華為,但係又要走嚟華為版?
而家android機, 影相最靚嘅基本上得華為同三星,唔買三星就自然買華為啦,仲順便可以撐下佢! ...
我咪質疑你講越用越慢咯,舊android系統會有呢d情況係因為本身問題,自從升級到7,8已經唔會,更加上加大ram嚟防止。
另方面手機影相基本差唔多,好多測評都有測試過,三叔,華為,sony,小米,oppo..都唔差呀,愛瘋影相都好正呀,何以得兩個品牌?只係你心目中睇其他唔上眼而已。記住現時感光元件只有索尼三叔獨霸,你就知邊間手機品牌影相係獨步

引用:
原帖由 lam4451 於 2019-11-9 02:38 PM 發表

美國佬想封邊個就封邊個,想殺邊個就殺邊個,乜野理由根本唔重要亦冇意思。
伊拉克的大殺傷力武器,係邊度?
共產黨背後嘅國企喎,係人都驚啦

引用:
原帖由 kennyhky2000 於 2019-11-9 05:51 PM 發表

你只講啱一半,而家雖然硬件大家一樣,但都要睇軟件,各手機廠設計嘅軟件運算方法同AI 智能調節場景都唔同 ,影出嚟嘅效果都會好唔同, 例如顏色光暗同雜訊! ...
軟件有幾難寫呀, 今次寫得唔好咪再寫到好咯, 但硬件就唔同啦, 自研發嘅唔係一朝一夕架, 好似990咁自己根本做唔到, 要靠台積電

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-11-9 11:03 PM 發表

人地盲撐, 咁你咪盲反...

Google 唔支援華為, 但未係block, 我地試裝, google都唔理,亦無出聲, 其實同你有咩關係? 又唔係用叫你用...

大把人唔係用原廠野, iphone 又 jb, 又未必用原廠差原廠線, 以前邊有人咁多事走去理人點用部機... ...
你係度講咩呀, 冇授權理論上就侵犯版權, 你教人犯法??

引用:
原帖由 eminemwong69 於 2019-11-9 10:19 PM 發表

因為華為有5G,美國無,華為科技勁過美國,美國便驚,所以封殺
嘩哈哈哈哈, 美,韓5G已經商業上線,大陸仲係測試緊咋, 美國封殺華記主要係呢間企業由共產黨擁有及控制, 將整過網絡由佢去做會對國家安全受威脅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U+5G 於 2019-11-9 08:50 PM 發表

一睇就知你系的低級用戶
咁怕共產黨唔好做人喇
係美國佬覺得國家安全受威脅咋, 相反大陸會唔會用美國公司網絡呀??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 用三星真系好L廢 於 2019-11-10 06:45 AM 發表

授權?
Google 冇授權華為
但冇話用家唔可以用
你系Google Download 其他App有冇授權?
你講咩嘢呀? 何謂授權你知嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 用三星真系好L廢 於 2019-11-10 06:43 AM 發表

美國5G?
咪L笑死人
4g+4g  八支呀
我費事駁你呀, 你自己去查下美國, 韓國5G啦`

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wai7753 於 2019-11-11 01:53 AM 發表

爛九三星係贏硬件輪體驗。
識用手機嘅人係唔會買三星嘅
何以見得呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbb002hk 於 2019-11-11 12:10 AM 發表

東江水係國企,供應香港食物好多又係國企唔知你有無用?
睇嚟你只係識盲撐, 連背後原因都唔知? 又袋錢落你袋啦, 假設歐美用晒華記5G設備, 一旦交惡或開戰大陸有後門突然封鎖整過網絡會點??共產黨=大陸, 點打呀?
同一道理, 美國係大陸做晒金融, 保險, 電力, 網絡, 一旦有以上情況封鎖晒, 冇電冇網絡你話會點??

引用:
原帖由 lumia920 於 2019-11-14 12:25 AM 發表

國家安全,怕咪老美自己唔好用,用自家出品。但如果週圍去叫人唔好用,就係唱衰,打壓😆
你唔好玩啦, 咩叫盟友呀? 大家有網絡互通有情報交流架, 美國佬提醒話用會有網絡安全風險, 你係要用就影響情報交流.

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]