• 瀏覽: 14,391
  • 回覆: 65
  • 追帖: 2
正常部電話擺喺度啲電係唔會點跌的。留意尋晚半夜12至清晨6。無叉電亦無用電話。啲電量係一條水平線無跌。但成日聽到啲人話部電話啲電去得好快。想研究吓你們裝了甚麼。統計顯示啲電用咗去邊。

附件

untitled.png(640.67 KB)

2019-11-26 01:38 AM

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天生自我的弟弟 於 2019-11-26 04:31 PM 發表

電池用電有點費
啱啱update吓。今日無乜點睇電話。啲電都唔跌咁滯。但我係開晒所有背景野(數據/藍牙/定位/wifi/...)。無kill app。

所以結論係其實為慳電而關晒啲藍牙乜乜物物其實無關係。根本唔關事。

附件

untitled.png(604.8 KB)

2019-11-26 05:21 PM

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

我一樣藍芽定位全開

附件

圖形111.jpg(95.54 KB)

2019-11-26 07:02 PM

圖形122.jpg(103.48 KB)

2019-11-26 07:02 PM

smartphone 係唔適合比無智慧既人
就係兩個有定位既app, 兩份電量圖有分別

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zie1113 於 2019-11-26 07:02 PM 發表

我一樣藍芽定位全開
扯得好誇張。嗰個咩app來

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

咩ap又唔係大路app所以咩app就唔講喇
只係帶出比人知唔係乜都唔關都一慳電

回覆 引用 TOP

試吓重裝部機

回覆 引用 TOP

剛剛做了實驗。whatsapp如果開咗電腦網頁版,係會扯電的。下午開了電腦網頁版。半夜沒有。

附件

battery.jpg(113.51 KB)

2019-12-3 06:51 PM

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

iphone個電量統計,圖包括21小時(昨晚9pm至今日6pm)但字只計到7小時(睇screen on+screen off)

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

13.3 beta 4

啲人成日話更新完倒水,其實我從來未經歷過倒水嘅情形,不論邊一個版本。閒置用電從來都係來自你自己裝嘅app喺背景執行。

附件

x.jpg(106.15 KB)

2019-12-9 05:10 PM

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

13.3.1 beta 1

都係一樣,系統最用電都係啲app喺背景做野。如果我連個whatsapp都剷埋的話部電話可能擺到一星期........

附件

battery_x.jpg(110.26 KB)

2019-12-23 09:25 AM

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

13.3.1 beta 2

附件

x.jpg(110.29 KB)

2020-1-20 10:05 AM

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

13.4 beta 2

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

13.4 beta 4

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]