• 瀏覽: 11,694
  • 回覆: 73
熱賣及精選
因為有好多冇用嘅文件Android唔會幫你產
所以用耐啲就會慢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 溫潤如玉如水 於 2020-4-3 04:48 PM 發表

用華為唔卡。
一早知喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-12-3 07:31 PM 發表

用家的樣子如何,電話定必如何

回覆 引用 TOP

我都係
我部華為比蘋果卡多了

回覆 引用 TOP

原因好多,memory不夠,OS舊,App 舊,太多background App在工作等等。
解救方法, clear cache, uninstall 無用App, 把相搬走等等,最好來次factory reset,無用嘢唔好再裝,好多在後台搞搞震

回覆 引用 TOP

Android機一定要keep住清RAM先可以順

回覆 引用 TOP

ios 和 安卓處理active app的方法不一,各有好壞,OS不同,不應直接比較

回覆 引用 TOP

安卓手機未出問題就好好啦
我年壞咗兩個索尼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qk4yy 於 2020-3-11 05:49 PM 發表

有無邊部2000樓下有防水?
呢個考起

好期待平價防水
引用:
原帖由 srsv 於 2020-4-21 10:02 AM 發表

呢個考起

回覆 引用 TOP

刪咗唔使嘅軟件
關機重啟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-1-30 01:37 PM 發表

大陸電話啲後門app就係做緊啲唔見得光嘅野
呢兩年華為比美國針對
然後又到英國法國等因安全而針對華為做過既安全檢查
都無發現華為有後門問題, 除了是黃種人的廠商意識形態下,核心設備使用國產,不能使用華為。

已帶證明了華為沒有後門,最最安全的電話設備

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。
我部 ipad 現在都卡卡地, 卡卡地不是安卓獨有. 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]