列印

「華為九月一款新手機已完全不用美國晶片」係邊部?

「華為九月一款新手機已完全不用美國晶片」係邊部? E-mail 此主題給朋友

點解我唔知?

熱賣及精選
Mate 30?

回覆 引用 TOP

nova系列?

Mate 30 系列

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-12-3 02:46 AM 發表
點解我唔知?
你冇睇新聞架?

回覆 引用 TOP

唔用咪冇手機賣?? 基本上RF芯片一定要靠美國佬, 而佢地話呢D芯片大陸供應商都有啦, 呢D咪又係美國佬係大陸授權生產咯, 一制裁又係冇

引用:
原帖由 前晚巨額香蕉 於 2019-12-3 03:30 PM 發表
唔用咪冇手機賣?? 基本上RF芯片一定要靠美國佬, 而佢地話呢D芯片大陸供應商都有啦, 呢D咪又係美國佬係大陸授權生產咯, 一制裁又係冇
你咁認真睇啲飛機文。。。。由得佢哋自high嘛 😁

中國官媒《人民日報》11月24日報導,在全球5G標準必要專利申請中,來自中國企業的申請案佔34%,居全球排行第一。不過,目前擁有最多5G通信標準必要專利的廠商並非中國企業,根據IPlytics的報告,截至11月,三星累計獲得通過5G專利數為1,746件,高居全球之首,而華為擁有的5G必要專利數為1,337件,僅排名第四,遜於諾基亞1,683件和LG電子的1,548件。

愛…愛是風 吹過去你留下一片雲
愛…愛是雲 帶走我們飄渺的月光
愛…愛是雨 雨落風吹雲卻難回頭
引用:
原帖由 Kylechan1986 於 3/12/2019 03:39 發表
nova系列?

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

Huawei may challenge Google Maps’ dominance with its own mapping tech
華為可能用自己的地圖技術挑戰Google Maps的統治地位
https://www.theverge.com/2019/8/ ... dex-apple-harmonyos

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

P40

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-12-3 09:18 PM 發表
Huawei may challenge Google Maps’ dominance with its own mapping tech
華為可能用自己的地圖技術挑戰Google Maps的統治地位
https://www.theverge.com/2019/8/ ... -yandex-apple-harmo ...
首先將其它地圖偏移干擾 😎🤘

回覆 引用 TOP

美國新一輪制裁華為…………
華為屈員工勒索坐監,最後被篤爆。

3:11開始
https://youtu.be/D-uy3zG4S5o

好大嘅官威 ( 先有華為後有天)

附件

Screenshot_20191204-161809_Chrome.jpg(103.42 KB)

2019-12-4 04:18 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-12-3 02:46 AM 發表
點解我唔知?
y9 prime 2019

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]