• 瀏覽: 5,644
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
NordVpn 好用嗎?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
喺邊度用?
如果喺大陸用的話, 無論用邊間, 預左不時都上唔到,同非常慢。
Nord算係大公司,又平, 十一前後有幾個星期唔得,都解決左,服務都算好。
如果你有喺Fb用家群組睇, 大把人彈,(滿意的人好少發表言論)我都話過,vpn就係咁嘅。
我長期喺大陸,vpn係必需嘅。 不過我打算唔再用Vpn, 而係買一個香港嘅漫遊年卡, 現時最多8gb(第時可能會多啲), 百幾蚊平過用vpn, 至多用完再多買一張。 2張唔使300蚊都仲係平過vpn.
主要用黎上Fb, whatsapp, email, 香討!正常情況十幾gb應該夠用, 而且而家whatsapp,唔使vpn可以用到文字往來信息。
至於Google update 就再想辦法。
這是針對喺大陸用問題, 如果你用vpn有其他用途又當別論。
其實喺大陸以外用邊個Vpn都冇乜問題。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2019-12-7 08:55 AM 發表

喺邊度用?
如果喺大陸用的話, 無論用邊間, 預左不時都上唔到,同非常慢。
Nord算係大公司,又平, 十一前後有幾個星期唔得,都解決左,服務都算好。
如果你有喺Fb用家群組睇, 大把人彈,(滿意的人好少發表言論)我都話過,vpn就係咁嘅。
我長期喺大陸,vpn係必需嘅。 不過我打算唔再用Vpn, 而係買一個香港嘅漫遊年卡, 現時最多8gb(第時可能會多啲), 百幾蚊平過用vpn, 至多用 ...
唔該哂

回覆 引用 TOP

我都是在國內工作,除了用中港卡外,還加一個香港家中的 VPN;有時在 wifi 地方使用,但此 router 的 VPN;有時得,有時不得。

在華生活的外國人:YouTuber 、英語教師、駐華外國人、,基本上最多人用的是 Express VPN. 我昨日看有線新聞一個下午都好順暢,我用的是 7天試用版(play商店下載)。正式版會提供 Windows desktop同時使用。感覺呢個始終是最適合大陸用的,就算某些日子出現不穩定但好快修復。唯一缺點:收費最貴。

回覆 引用 TOP

用過既vpn都有慢同斷既問題,如果成日上內地,3台個d有3地data送,唔駛用vpn

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2019-12-11 12:24 AM 發表

用過既vpn都有慢同斷既問題,如果成日上內地,3台個d有3地data送,唔駛用vpn
有大陸data1gb以上月費超過一百蚊, 都係巴幾蚊買張年卡8gb好過,彈性大啲, 一二個月唔用,另一個月用二三gb, 唔夠可以再買一張。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2019-12-11 06:26 AM 發表

有大陸data1gb以上月費超過一百蚊, 都係巴幾蚊買張年卡8gb好過,彈性大啲, 一二個月唔用,另一個月用二三gb, 唔夠可以再買一張。
月費100蚊樓下既快極有限,見過200內既plan,都有500mb到1GB三地數據送

引用:
原帖由 小嬌子 於 2019-12-11 11:36 PM 發表

月費100蚊樓下既快極有限,見過200內既plan,都有500mb到1GB三地數據送
官網最平係148有5gb本地+500mb三地

回覆 引用 TOP

nord最近好似有單醜聞,唔知係比人hack定咩野,有個平時幫佢宣傳開既鬼佬blogger都呼籲停用nord

引用:
原帖由 星塵遠征軍 於 2019-12-12 06:08 PM 發表

nord最近好似有單醜聞,唔知係比人hack定咩野,有個平時幫佢宣傳開既鬼佬blogger都呼籲停用nord
有冇網址?

引用:
原帖由 急焦Cute工人 於 2019-12-12 07:56 PM 發表

有冇網址?
我無啊,單野好次上年既事黎既
你google下應該搵到

引用:
原帖由 星塵遠征軍 於 2019-12-12 11:40 PM 發表

我無啊,單野好次上年既事黎既
你google下應該搵到
搵到,但好似未有咁嚴重

引用:
原帖由 急焦Cute工人 於 2019-12-13 01:24 AM 發表

搵到,但好似未有咁嚴重
咁我就唔清楚啦,其實vpn係咩呢我都唔知,淨係知道可以轉ip係大陸上fb, youtube果啲

回覆 引用 TOP

最平方法,用自己屋企ROUTEr建立SSR VPN  又快又穩又平,之後手上機係大陸任翻牆,

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]