• 瀏覽: 10,287
  • 回覆: 83
  • 追帖: 1
兩個禮拜前買左iPhonexr比我太太,我自己就買左iPhone11.... 我太太話覺得仲無當時岩出iPhone 6 plus 咁好用,我當時唔信,咁我用用下11覺得又真係無當時用6plus咁爽... 可能對得耐有感情,我同我太太用6plus之後就無換過其他手機...

熱賣及精選

回覆 引用 TOP

11 Pro Max 256Gb

引用:
原帖由 Ken_Cheng8 於 2019-12-19 06:40 PM 發表

11 Pro Nax 256
我用11 128。 你覺得pro好唔好用

引用:
原帖由 SimonJZL 於 2019-12-19 09:32 PM 發表

我用11 128。 你覺得pro好唔好用
我用Xs Max 512Gb
感覺 11 Pro Max 與 Xs Max差不多
差在 Pro Max 是三鏡頭 及 屏幕光一點

樓主你覺得唔好用嘅地方係邊?

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-12-20 10:43 AM 發表

樓主你覺得唔好用嘅地方係邊?
好難解釋有乜唔好... 就等於飲可x汽水原味,一直飲左4、5年無飲過其他款,宜家突然飲cherry味,肯定會覺得怪...

引用:
原帖由 Ken_Cheng8 於 2019-12-19 09:58 PM 發表

我用Xs Max 512Gb
感覺 11 Pro Max 與 Xs Max差不多
差在 Pro Max 是三鏡頭 及 屏幕光一點
電力是否差好遠?上網睇比較,11 win好多。

6 plus 同 XR/11 係完全唔同的設計,6 plus有Home掣,新iphone無掣,用Face ID,同埋向上撥,當你習慣咗之後,你會返唔到轉頭

引用:
原帖由 愛港之精 於 2019-12-21 11:28 PM 發表

8個鐘左右

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛港之精 於 2019-12-21 11:28 PM 發表

差好多,11我有時用得多,唔係打機睇電影,基本一日recharge一次,用得少試過兩日多d充。以前用6plus未試過有咁耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gerson161 於 2019-12-21 11:57 PM 發表

6 plus 同 XR/11 係完全唔同的設計,6 plus有Home掣,新iphone無掣,用Face ID,同埋向上撥,當你習慣咗之後,你會返唔到轉頭
比你講中,真係未用慣,宜家先第二個禮拜,希望快d會用慣,學你話齋,翻唔到轉頭啦

我i6轉11M覺得好好用,快好多

引用:
原帖由 gerson161 於 2019-12-21 11:57 PM 發表

個人認為faceid好用過touchid,touchid每次轉季,手指乾同濕都要認過。最煩係銀行app,要再確認返指紋。轉咗faceid無煩惱。

引用:
原帖由 choki 於 2019-12-22 10:47 AM 發表

個人認為faceid好用過touchid,touchid每次轉季,手指乾同濕都要認過。最煩係銀行app,要再確認返指紋。轉咗faceid無煩惱。
FACE ID好用,指紋對於我呢D手汗多係災難.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]