• 瀏覽: 1,136
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
本主題由 chairman_palm 於 2020-1-13 01:27 PM 移動
我想買部2000$既機
甘就睇中左小米/華為
我需要電大 mon大 打到傳說對決 同睇下片 wTs fb下就夠 邊部岩我用?

熱賣及精選
引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-1-12 11:29 AM 發表

我想買部2000$既機
甘就睇中左小米/華為
我需要電大 mon大 打到傳說對決 同睇下片 wTs fb下就夠 邊部岩我用?
定系f1? 1999$

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-1-12 11:48 AM 發表

定系f1? 1999$
F1 邊到仲有貨?

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2020-1-12 11:59 AM 發表

F1 邊到仲有貨?
小米網店有
昨天係銅鑼灣店見到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-1-12 11:29 AM 發表

我想買部2000$既機
甘就睇中左小米/華為
我用緊小米 F1, 我第一次用小米用咗十個月,正常用不打機,感覺舊電唔長命,而家開始用得快,雖然還可以一日一充,不過如果放工去晩飯,要充一次先安心。仲有影相某環境嚴重有偏色

我建議你考慮 P30 lite 256 gb,聽講華為電長壽,如果你不用雙卡,買 128gb啦
我朋友用緊 Y9 prime 2019, 細店買 13xx,唔錯,屏大點,不過得 4gb RAM。如果想要 6gb RAM,買 Y9s, 一樣規格不過係 6/128

引用:
原帖由 montejo 於 2020-1-12 12:37 PM 發表

我用緊小米 F1, 我第一次用小米用咗十個月,正常用不打機,感覺舊電唔長命,而家開始用得快,雖然都可以一日一充。仲有影相有偏色

我建議你考慮 P30 lite 256 gb,聽講華為電長壽,如果你不用雙卡,買 128gb啦
我朋友用緊 Y9 prime 2019, 細店買 13xx,唔錯,屏大點,不過得 4gb RAM。如果想要 6gb RAM,買 Y9s, 一樣規格不過係 6/128 ...
我想要啲電大 用成日 .. 吾想成日冇電 好似唉瘋甘 ... 一日叉3次好煩

引用:
原帖由 montejo 於 2020-1-12 12:37 PM 發表

我用緊小米 F1, 我第一次用小米用咗十個月,正常用不打機,感覺舊電唔長命,而家開始用得快,雖然還可以一日一充,不過如果放工去晩飯,要充一次先安心。仲有影相某環境嚴重有偏色

我朋友用緊 Y9 prime 2019, 細店買 13xx,唔錯,屏大點,不過得 4gb RAM。如果想要 6gb RAM ...
華為...我驚佢遲啲連google都冇埋😂 y9s 啲規格又好似屎過小米

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-1-12 12:38 PM 發表

我想要啲電大 用成日 .. 吾想成日冇電 好似唉瘋甘 ... 一日叉3次好煩
F1 我新用時電好勁,而家都可以一日一充,不過係感覺用得快咗

考慮下華為啦!

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-1-12 12:39 PM 發表

華為...我驚佢遲啲連google都冇埋😂 y9s 啲規格又好似屎過小米
已經有 Google的係無問題,已簽約

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-1-12 12:41 PM 發表

F1 我新用時電好勁,而家都可以一日一充,不過係感覺用得快咗

考慮下華為啦!
但系差吾多價錢😂 我都諗左好耐

引用:
原帖由 montejo 於 2020-1-12 12:41 PM 發表

考慮下華為啦!
因為我以前有部紅米 好順😂 都用左幾年 指紋解鎖快過唉瘋7plus..

回覆 引用 TOP

比你講一講15-16啦😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-1-12 12:44 PM 發表

但系差吾多價錢😂 我都諗左好耐
唔要外置卡,Nova 5T, 用高階芯 Kirin 980
細店賣 25xx

回覆 引用 TOP

甘都系f1算 cpu旗盤級爭好遠

回覆 引用 TOP

準備放棄唉瘋😂 雖然換電同整叉電位450$ 但系都係算... iphone成日更新食晒啲電 遲早又壞 慳慳地買部f1 算😃

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]