• 瀏覽: 4,921
  • 回覆: 57
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 tan_1010 於 2020-1-14 12:19 PM 發表

CSL上網真係快架wor, speed test 到1xx mbps成日都有
我成日都會見到唔同人放CSL個speed test 出黎, 有時個數係去到幾高, 但係始終佢網絡係一時時
例如我返屋企係搭馬鐵, 雖然未去到疾, 但我諗效能應該只有3G左右

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 14-1-2020 12:39 發表

換過,整過,3承認係佢地有問題,提供唔到簽約時所講既服務,所以自動投降比佢走
咁又真係幾搞笑!
無乜理由淨係用到3G去唔到4G!!!

行不改名,坐不改姓,呂小布!
引用:
原帖由 特級雪花肥牛 於 2020-1-13 05:35 PM 發表

由3轉左去smt 冇咩特別感覺
不過3台d plan 好多時都相對平d

引用:
原帖由 taipower 於 14-1-2020 13:33 發表

不過3台d plan 好多時都相對平d
平係無用的,貴少少但有返啲質素其實有乜所謂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-1-14 01:12 PM 發表

咁又真係幾搞笑!
無乜理由淨係用到3G去唔到4G!!!

不過都算好彩,同埋最緊要有耐性,最後都勝利,唔駛捱2年

回覆 引用 TOP

講真揀電訊商我都淨係會考慮CSL同SMT呢兩間
其他已經係下一個檔次
利申而家用緊smt,長期都收到

引用:
原帖由 黑糖薑 於 14-1-2020 15:44 發表

講真揀電訊商我都淨係會考慮CSL同SMT呢兩間
其他已經係下一個檔次
利申而家用緊smt,長期都收到
依度嘅師兄都係反映SMT其實都係訊號穩定,
只係速度上唔及CSL姐。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-1-14 04:03 PM 發表

依度嘅師兄都係反映SMT其實都係訊號穩定,
只係速度上唔及CSL姐。
CSL我都用過
快個陣的確係快
但係一落地鐡就收皮
觀塘線中間啲站成日load空氣
上返地面先回復正常

引用:
原帖由 黑糖薑 於 14-1-2020 16:45 發表

CSL我都用過
快個陣的確係快
但係一落地鐡就收皮
上返地面先回復正常
好坦白其實個個台一入港鐵地底路段都係差唔多嘅表現,
正如好多人話SMT喺西鐵收得好好,坦白講我繁忙時段又真係唔多覺囉!

csl d sale屎成日都打電話黎傾續約,明明一早同佢講左會轉,隔幾日打過黎又問,煩到X街。定係間間都係咁?

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-1-14 04:47 PM 發表

好坦白其實個個台一入港鐵地底路段都係差唔多嘅表現,
正如好多人話SMT喺西鐵收得好好,坦白講我繁忙時段又真係唔多覺囉!
我好少去西鐡個到唔清楚
但我記得用CSL個陣觀塘線成日load空氣
就算係中午時段或者冇乜人都唔會好左
過左九龍塘站先正常返

回覆 引用 TOP

係就係平 但係屋企收得極差 加上無限plan會限速
最後忍唔住走人去左smt
而家用落同我三年前用smt嘅時候 感覺係有進步 起碼唔係穩定地慢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 咖啡辣椒 於 2020-1-14 12:43 PM 發表

我成日都會見到唔同人放CSL個speed test 出黎, 有時個數係去到幾高, 但係始終佢網絡係一時時
例如我返屋企係搭馬鐵, 雖然未去到疾, 但我諗效能應該只有3G左右 ...
SPEED TEST 一時時係正常, 無台可以度度都有100MBPS以上
不過我有FD用另一台, 4.5G係可以大部份地區長期10MBPS以下, 差十倍lor
mtr兩間都有死位, 正確d講應該係全港所有台都係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黑糖薑 於 2020-1-14 04:45 PM 發表

CSL我都用過
快個陣的確係快
但係一落地鐡就收皮
上返地面先回復正常
講真, 地鐵個個台都有站係會收得差, 無一間例外, 搭都係搭一陣, 而且呢半年比我寧願搭巴士而唔搭地鐵
但講快, CSL 又真係快, 同樣4.5G PLAN 唔係個個台都做到佢既速度

引用:
原帖由 huisiumei 於 2020-1-14 12:16 PM 發表

我無咁既情況, 我用C記收到又上到網
你成日係咁會唔會機/卡有事?
我用緊佢地唐樓plan,成日都係時正常一時load空氣
只係普通上網同youtube,無dl野

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]