• 瀏覽: 9,593
  • 回覆: 67
  • 追帖: 5
本身用緊國行Mate 30 Pro(4g)版 。不過睇見何sir youtube開箱, 見到部V30 pro有一定能耐。個價又貼地唔少,個色算特別,結果trade左佢換佢返黎用下.

自己索性是京東買一部落嚟(再加上兩百人仔優惠劵) 3699人仔 8+128版本! 根本無須係香港食炒價!當然呢部機裝Google play是無乜難度。

廢話少講。
講講呢兩星期用落嘅情況

效能同電量:
對於唔打機嘅我黎講, 用起上黎唔覺同Mate 30 Pro有咩分別。但電量上,認為佢耐玩過mate 30 pro.(粒990 5g版 soc確實是慳電)高用量用一日毫無難度。

NFC以及銀行apps:
當然例牌用唔到Google pay,八達通SIM照舊同之前華為機一樣睇到用到。 相信好多師兄關注嘅銀行Apps , 我自己用HSBC同中銀app完全冇問題,

相機:
影出黎顏色不俗,雜訊真係無乜。 自己觀感同Mate 30 Pro影出嚟並無分別,拍片仲未時間試電影鏡頭。希望有時間試下。

VoLTE / VoWiFi:
我用csl同3, 同mate 30國行一樣,只有volte無vowifi, 剩低個兩間電訊商唔知得唔得

機身:
我覺得隻特別色幾靚, 本身想裸機,拎上手都好冼,而家搵緊有冇超薄套。不過部機係重左少少

暫時就係咁多!!有先再補充。

例相

熱賣及精選
麥兄,如果 mate  30 pro同呢部你建議邊部呢?因為mate 30 pro曲mon令我卻步...

引用:
原帖由 麥丁丁 於 2020-1-14 10:13 PM 發表

本身用緊國行Mate 30 Pro(4g)版 。不過睇見何sir youtube開箱, 見到部V30 pro有一定能耐。個價又貼地唔少,個色算特別,結果trade左佢換佢返黎用下.

自己索性是京東買一部落嚟(再加上兩百人仔優惠劵) 3699人仔 8+128版本! 根本無須係香港食炒價!當然呢部機裝Google play是無乜難度。https://upload.cc/i1/2020/01/14/ ...
如果影相差唔多,都有興趣出番部

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stefan~ 於 2020-1-14 10:18 PM 發表

麥兄,如果 mate  30 pro同呢部你建議邊部呢?因為mate 30 pro曲mon令我卻步...
依家叫買mate 30系列,真系只買mate 30算,pro個瀑布屏真系好睇唔好用

引用:
原帖由 麥丁丁 於 2020-1-14 10:23 PM 發表

依家叫買mate 30系列,真系只買mate 30算,pro個瀑布屏真系好睇唔好用
Thank you

回覆 引用 TOP

有無發覺電池容量個%有d奇怪,用好耐都唔跌1%,但一跌就連跌幾%

謝分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jonathan21 於 2020-1-14 10:41 PM 發表

有無發覺電池容量個%有d奇怪,用好耐都唔跌1%,但一跌就連跌幾%
唔太覺

係唔錯,只是沒有紅外線和外放音質不及Mate 30 Pro打機明顯正過Mate30 Pro 4G

我的話題:
CAT S60 三防手機
按我

Xperia XZ Premium 試玩
按我
引用:
原帖由 hokoonho 於 2020-1-14 11:11 PM 發表

係唔錯,只是沒有紅外線和外放音質不及Mate 30 Pro打機明顯正過Mate30 Pro 4G
本尊出現了外放我就覺得五十步笑百步

回覆 引用 TOP

有冇試過收唔收到email同whatsapp?
清晒app之後唔開app情況下有冇彈出收到通知?

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-1-14 11:25 PM 發表

有冇試過收唔收到email同whatsapp?
清晒app之後唔開app情況下有冇彈出收到通知?
我開哂所有自啟同特殊權限,真系未試過收唔到notice

引用:
原帖由 麥丁丁 於 2020-1-14 10:56 PM 發表

唔太覺
雖然系咁,但舊電真系好襟用,我重度使用1日1差都無問題

回覆 引用 TOP

樓主講下開孔屏可以嗎?前鏡頭附近會唔會變色??我個人唔太喜歡開孔屏,想聽下你意見睇下入唔入手

感覺幾好,開箱文說讚

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]