• 瀏覽: 10,263
  • 回覆: 106
  • 追帖: 8
相對香港版, 國行多了以下一些服務!

1. 直接購買主題
  2. 會員中心24小時客服服務
  3. 電話錄音功能
  4. 預約酒店汽車火車票
  5. qq音樂沒有版權所有音樂都能聽
  6. 花粉俱樂部直接可以在這裏討論相關機種問題
  7. 愛肌膚直接檢測面部年齡肌齡
  8. 華為應用中心(中國版)大量程式和google play兩方便同時支援

真心唔明點解還去買香港版

熱賣及精選
因為貪近...維修時方便
但之前我上大陸做野拎去整都好快手搞定
食完個飯一粒鐘到就完
香港買國行有咩問題番大陸煩左d

回覆 引用 TOP

新手行機好,老手當然國行啦!!

回覆 引用 TOP

我昨天都在深圳全球旗艦店内買左部 mate30,剛剛入左張(深圳通互聯互通卡)。
新手機仍在摸索中,充電好快..但用電都有D快。可能新手機樣樣都要搞的原故吧。

我都係新手第一次在 youtube 邊睇教學邊安裝 google 咋。希望用下去后保持順利啦!

引用:
原帖由 老頑童 於 2020-1-16 12:40 AM 發表

我昨天都在深圳全球旗艦店内買左部 mate30,剛剛入左張(深圳通互聯互通卡)。
新手機仍在摸索中,充電好快..但用電都有D快。可能新手機樣樣都要搞的原故吧。 ...
用電快?

我的mate 30pro 用2天都還有電

回覆 引用 TOP

新手機剛買樣樣野在摸索中..頭段時間用電感覺會快D姐,當然希望用熟左部手機后電量回到噤用啦。

引用:
原帖由 jacksingss 於 2020-1-16 02:44 AM 發表

自己裝google,youtube順利嗎?
不裝了, 放棄了

還是挺胸抵制洋貨, 當一個真正的中國人

引用:
原帖由 messilovecr7 於 2020-1-16 04:08 AM 發表

不裝了, 放棄了

還是挺胸抵制洋貨, 當一個真正的中國人
用sony鏡頭,android系統叫抵制?講完自己有笑嗎?你已經做到真正中國人,口裡說抵制,但轉頭就去用

引用:
原帖由 老頑童 於 2020-1-16 12:40 AM 發表

新手機仍在摸索中,充電好快..但用電都有D快。可能新手機樣樣都要搞的原故吧。

我都係新手第一次在 youtube 邊睇教學邊安裝 google 咋。希望用下去后保持順利啦! ...
師兄買幾錢呢?

引用:
原帖由 ppkk78 於 2020-1-16 04:36 AM 發表

用sony鏡頭,android系統叫抵制?講完自己有笑嗎?你已經做到真正中國人,口裡說抵制,但轉頭就去用
曱甴返連登ff啦.

仲有天際通,堅實用

引用:
原帖由 jktf 於 2020-1-16 10:21 AM 發表

仲有天際通,堅實用
請教天際通有甚麼用途

引用:
原帖由 askwinglam 於 2020-1-16 10:40 發表

請教天際通有甚麼用途
即係去外地唔洗唔數據上網卡

引用:
原帖由 hingppt 於 2020-1-15 09:41 PM 發表

相對香港版, 國行多了以下一些服務!

1. 直接購買主題
  2. 會員中心24小時客服服務
  3. 電話錄音功能
  4. 預約酒店汽車火車票
  5. qq音樂沒有版權所有音樂都能聽
  6. 花粉俱樂部直接可以在這裏討論相關機種問題
  7. 愛肌膚直接檢測面部年齡肌齡
  8. 華為應用中心(中國版)大量程式和google play兩方便同時支援

真心唔明點解還去買香港版:smile_1 ...
師兄,我係國行機,但係香港用QQ音樂都有好多歌聽唔到,話暫時無音源(應該都係有版權問題)。

主題標籤 #huawei #華為
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]