• 瀏覽: 1,786
  • 回覆: 27
見各台家庭plan 比較平, 而且又好似有d無合約既台可以用
計落同屋企人合約期前後差2-3個月左右, 我呢d時間轉用無合約plan, 之後再同屋企人一齊轉用家庭plan 唔知得唔得?
有無咩要留意? 咁計係新定舊客?

熱賣及精選
你宜家自己本身用緊邊個台?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 holeizai 於 17-1-2020 22:38 發表

見各台家庭plan 比較平, 而且又好似有d無合約既台可以用
計落同屋企人合約期前後差2-3個月左右, 我呢d時間轉用無合約plan, 之後再同屋企人一齊轉用家庭plan 唔知得唔得?
有無咩要留意? 咁計係新定舊客? ...
我轉咗家庭paln兩三年

基本上都只係轉入前要tunE啱佢哋嘅合約期。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

我本身用緊3既1 sim plan,黎緊續約都想轉family plan

小弟用緊中移動家庭plan月尾到期,5sim20gb+大陸2gb連$18隧道費$432, 中移通知我新24個月合約平$100元(內容一樣!)即共$312元
想問各位ok嗎?

回覆 引用 TOP

但我見中移動家庭plan新上台$29x, 而且送無線耳機丶免四個月台費,同送積分!
離哂譜!咁即係唔重視我哋啲舊客戶啫!

引用:
原帖由 sandy88w1 於 2020-1-18 12:15 PM 發表

我本身用緊3既1 sim plan,黎緊續約都想轉family plan
family plan我見佢地都有三地data送

如果無合約既數據夠用, 都可以繼續用
自己平時都係上FACEBOOK, IG, WHATAPP多, 用緊MO SIM都夠,而且又唔駛比多$18行政費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meimeibabi 於 18-1-2020 19:46 發表

family plan我見佢地都有三地data送
我想問吓邊間家庭plan係無三地data送呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 九個浪漫的膠袋 於 18-1-2020 13:26 發表

但我見中移動家庭plan新上台$29x, 而且送無線耳機丶免四個月台費,同送積分!
離哂譜!咁即係唔重視我哋啲舊客戶啫!
中移動一向唔重視舊客。

我公司想續企業大灣區plan,
依家中移動啲大灣區plan可以大灣區內免費聽電話、又送中國號碼,
但續約係係你,只係平$20/月畀你。

咁我不如轉去中國聯通香港算啦!
反正嗰個號碼喺香港都係飛線為主的了。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-1-19 07:28 AM 發表

中移動一向唔重視舊客。

我公司想續企業大灣區plan,
依家中移動啲大灣區plan可以大灣區內免費聽電話、又送中國號碼,
但續約係係你,只係平$20/月畀你。

咁我不如轉去中國聯通香港算啦!
反正嗰個號碼喺香港都係飛線為主的了。 ...
其實中移賣GA係服務!
唔係禮品,唔好怪佢
你上網問佢,佢覺得會比人鬧,比上頭話,
佢就唔答你,你咪係咁等,等極都冇答案!
驚答錯比人話,
因為佢打工的,唔可以根據自己知道的話比個客知
你係佢台打工做客戶服務員都唔會亂答客人野啦,何況佢

記住人地賣GA係服務!
電話果D交返比兇宅,八老會果D公司做啦,想買電話
你去佢台,你部電話壞就係咁先

100樓上月費,冇投訴啦,仲貪小便宜,貪D著數?
其他台做唔到咁平
其實你已經係著數左
一向我SMT,CSL都唔會貪佢D著數,驚佢叫我續約!
所以一向唔貪
自己冇錢買咩

引用:
原帖由 酷東 於 19-1-2020 07:34 發表

其實中移賣GA係服務!
唔係禮品,唔好怪佢
你上網問佢,佢覺得會比人鬧,比上頭話,
佢就唔答你,你咪係咁等,等極都冇答案!
驚答錯比人話,
因為佢打工的,唔可以根據自己知道的話比個客知
你係佢台打工做客戶服務員都唔會亂答客人野啦,何況佢

記住人地賣GA係服務!
電話果D交返比兇宅,八老會果D公司做啦,想買電話
你去佢台,你部電話壞就係咁先 ...
我唔係要佢送電話呀

我只係話佢依家嘅大灣區plan有送三地免費接聽電話同內地號碼,
但續約企業plan就無。

無理由續約plan要去搵電器店續約吧!!!

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-1-19 07:40 AM 發表

我唔係要佢送電話呀

我只係話佢依家嘅大灣區plan有送三地免費接聽電話同內地號碼,
但續約企業plan就無。

無理由續約plan要去搵電器店續約吧!!! ...
其實最蠢就係貪著數
你去到話帶電話號碼轉台,傾好哂
再問佢有冇野送,佢話送哂出去,
你吹佢唔帳
你坐底左,唔通轉身走唔簽約?
ED就西客來GA!
你都傾好哂,冇理由話唔上佢台就走

送野,係呃D傻仔貪心來佢公司轉台姐
佢話送哂比人,你果時吹到BABA聲!

引用:
原帖由 酷東 於 19-1-2020 07:46 發表

其實最蠢就係貪著數
你去到話帶電話號碼轉台,傾好哂
再問佢有冇野送,佢話送哂出去,
你吹佢唔帳
你坐底左,唔通轉身走唔簽約?
ED就西客來GA!
你都傾好哂,冇理由話唔上佢台就走

送野,係呃D傻仔貪心來佢公司轉台姐
佢話送哂比人,你果時吹到BABA聲! ...
其實我只係想傾續約,
睇吓可唔可以有返現有嘅水平,
唔係要R啲咩優惠。

而且,我只係要求服務,
唔係實質禮物,
並唔存在送唔送晒依個問題。

最後,企業plan比正常plan優惠是常識,
唔好用正常入門市簽約嘅理念去諗企業plan。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-1-19 08:33 AM 發表

其實我只係想傾續約,
睇吓可唔可以有返現有嘅水平,
唔係要R啲咩優惠。

而且,我只係要求服務,
唔係實質禮物,
並唔存在送唔送晒依個問題。

最後,企業plan比正常plan優惠是常識,
唔好用正常入門市簽約嘅理念去諗企業plan。 ...
我係你依家就唔同佢簽24個月
用住自由PLAN先,
等2-3個月出5G時先同佢簽24個月約
咁係最抵
況且5G係企業用的
普通人用4.5G其實好OK!
依家計劃係現時睇係好平
但5G出GA後,一切平GA計劃就改變

時間跟潮流變,冇最抵

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]