• 瀏覽: 14,456
  • 回覆: 69
  • 追帖: 1
剛收到電郵告知,可以用內建NFC拍八遠通了。已經試過可以直接查詢八達通餘額。但搭車仍要用佢哋嗰張Master card.

熱賣及精選
引用:
原帖由 Unclebun 於 2020-1-22 07:20 PM 發表

剛收到電郵告知,可以用內建NFC拍八遠通了。已經試過可以直接查詢八達通餘額。但搭車仍要用佢哋嗰張Master card.
一早知...唔等喇,下次轉Android

仲要等多幾耐先可以好似samsung機咁用八達通...

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
我已經將八達通咭祇坐車,
其他消費全改用支付寶,
就係唔俾八達通公司賺商戶手續費,
敵人嘅敵人就係朋友。

八達通公司唔俾iphone 拍機坐車系賤格。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fkilling 於 2020-1-23 05:26 PM 發表

八達通公司正福街冚家生癌,
祝八達通員工個個中武漢肺炎,
員工子女個個養唔過八歲。
應該係apple

引用:
原帖由 horhorone 於 2020-1-23 09:10 PM 發表

應該係apple
Apple 員工的test fight 在11月已經完成測試,
咁即係個 app 已經final 左!

系八達通公司唔俾個app 出街。
咁八達通公司的行政人員咪仆街。

Send埋啲咁嘅email! 簡直係一場歡喜一場空!

回覆 引用 TOP

以前IPHONE係先進既象徵,而家已經嚴重落後主要競爭對手

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2020-1-22 08:07 PM 發表

一早知...唔等喇,下次轉Android
到年尾連地鐵都可以用 QR. Code 入閘,咁就真係唔使用 8達通

9成係分賬問題, 冇可能係技術問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-1-24 10:41 AM 發表

到年尾連地鐵都可以用 QR. Code 入閘,咁就真係唔使用 8達通
呢句真

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
做得記者無個好人,砌生豬肉誤導市民
「羊城通」是廣州市發行的一種交通儲值卡,適用於當地的巴士、的士、地鐵、渡輪等公共交通服務。因應「羊城通」與港版支付寶的合作,香港市民只需在港版支付寶上開通羊城通乘車服務,即可在廣州搭乘公共交通工具。
據報「羊城通」亦推出符合香港標準二維碼應用的手機程式,為廣州市民提供跨區支付服務。

回覆 引用 TOP

八達通公司,有550萬張八達通咭
每張50元按金,共2.75 億,未計餘額。
將呢$做一年定期2%,
每年收到550萬不用交香港稅的利息

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]