• 瀏覽: 1,229
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
好多遊戲都要用到遊戲引擎製作遊戲,
而遊戲引擎不少都要支援3D效果,即係要借用3D引擎去開發。如果無3D引擎支援HMS,基本上單夠普通繪圖功能,難以制作遊戲,華為究竟有無考慮呢D問題?

收皮啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 仇力盟 於 2020-2-5 03:21 AM 發表

而遊戲引擎不少都要支援3D效果,即係要借用3D引擎去開發。如果無3D引擎支援HMS,基本上單夠普通繪圖功能,難以制止作遊戲,華為究竟有無考慮呢D問題? ...
咁關心華為,不如你去開發呀⋯⋯

回覆 引用 TOP

你咁驚華為無機打,唔知以為你用緊華為添

回覆 引用 TOP

用hms有gpu turbo,
勁過gms添喎

回覆 引用 TOP

我覺得冇問題!我見華MARKET都冇3D GAME

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 仇力盟 於 2020-2-5 03:21 AM 發表

而遊戲引擎不少都要支援3D效果,即係要借用3D引擎去開發。如果無3D引擎支援HMS,基本上單夠普通繪圖功能,難以制作遊戲,華為究竟有無考慮呢D問題? ...
哈哈,華為有亞爺支持,有網絡評論員吹噓,唔用外國專利制式,咩都可以自己開發架:
*鴻蒙系統(仲未有聲氣)
*新儲存卡(已有)
*新3D引擎制式
*自家北斗導航
*開發自家晶片架構

引用:
原帖由 南宮老人 於 2020-2-5 12:33 PM 發表

哈哈,華為有亞爺支持,有網絡評論員吹噓,唔用外國專利制式,咩都可以自己開發架:
*鴻蒙系統(仲未有聲氣)
*新儲存卡(已有)
*新3D引擎制式
*自家北斗導航
*開發自家晶片架構 ...
華為唔係民企嚟咩,點解阿爺成日支持佢,咁對其他民企好唔公平!
研發一套引擎,又要燒幾十億

引用:
原帖由 仇力盟 於 2020-2-5 12:35 PM 發表

華為唔係民企嚟咩,點解阿爺成日支持佢,咁對其他民企好唔公平!
研發一套引擎,又要燒幾十億
二三十年或者成氣候呢?
如果係真民企美國佬就唔會封殺佢啦,佢98.9%股份屬於華為工會,而大陸工會法係受共產黨控制

引用:

而遊戲引擎不少都要支援3D效果,即係要借用3D引擎去開發。如果無3D引擎支援HMS,基本上單夠普通繪圖功能,難以制作遊戲,華為究竟有無考慮呢D問題? ...
3d引擊同gms本身就兩件事....當然亦同hms係兩件事,你知識貧乏到咁真係好難幫到你.....

回覆 引用 TOP

3D Engine同用咩OS有關係,定多你玩Browser Game同個Browser有關係,關GMS同HMS咩事?

回覆 引用 TOP

樓主思考邏輯,智商。。。竟然有能力係香討出帖,真係令人拜服!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 南宮老人 於 5/2/2020 12:45 發表

二三十年或者成氣候呢?
如果係真民企美國佬就唔會封殺佢啦,佢98.9%股份屬於華為工會,而大陸工會法係受共產黨控制
又係用舊野

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

回覆 引用 TOP

樓主日日唱衰華為,日日柒。其實係好似侵侵咁幫華為賣免費廣告

人就係呼吸,生存起呼吸之間,點解你地唔好好過好每一日,點解要搞亂香港?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #huawei #華為
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]