• 瀏覽: 4,091
  • 回覆: 44
歡樂通宵時段最快得 6Mbps,其它時段最快 12Mbps 。 好多時候得2Mbps。好唔正常。 官網寫最高速係335Mbps 都唔知點先有335Mbps

熱賣及精選
引用:
原帖由 海清涼 於 2020-2-26 07:56 PM 發表

歡樂通宵時段最快得 6Mbps,其它時段最快 12Mbps 。 好多時候得2Mbps。好唔正常。 官網寫最高速係335Mbps 都唔知點先有335Mbps
有沒有相關連結?

引用:
原帖由 octopusman 於 2020-2-26 08:10 PM 發表

有沒有相關連結?
你想睇咩內容?黑咭速度最快可以去到幾快?

引用:
原帖由 海清涼 於 2020-2-26 08:14 PM 發表

你想睇咩內容?黑咭速度最快可以去到幾快?
ching,你用緊3hk萬能卡"黑卡" 係24GB data個張?

軍師
引用:
原帖由 benson1 於 2020-2-26 08:31 PM 發表

ching,你用緊3hk萬能卡"黑卡" 係24GB data個張?
係了,速度好慢

引用:
原帖由 海清涼 於 2020-2-26 08:34 PM 發表

係了,速度好慢
個3hk,24GB"黑卡",我有親戚用緊,佢個封面寫住最高14.4M速度,歡樂通宵時段最快只有6-7M,係冇最高速係335M,我測速最高有13-14M速度,歡樂通宵時段最快有7M速度

軍師
引用:
原帖由 benson1 於 2020-2-26 08:44 PM 發表

個3hk,24GB"黑卡",我有親戚用緊,佢個封面寫住最高14.4M速度,歡樂通宵時段最快只有6-7M,係冇最高速係335M,我測速最高有13-14M速度,歡樂通宵時段最快有7M速度 ...
咁樣應該係我睇錯左了。唔知3hk咩咭可以達到335mbps。335mbps會唔會係5G呢

引用:
原帖由 benson1 於 2020-2-26 08:44 PM 發表

個3hk,24GB"黑卡",我有親戚用緊,佢個封面寫住最高14.4M速度,歡樂通宵時段最快只有6-7M,係冇最高速係335M,我測速最高有13-14M速度,歡樂通宵時段最快有7M速度 ...
師兄無錯

附件

Screenshot_2020-02-21-10-02-32-737.jpeg(193.81 KB)

2020-2-26 10:25 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海清涼 於 2020-2-26 08:48 PM 發表

咁樣應該係我睇錯左了。唔知3hk咩咭可以達到335mbps。335mbps會唔會係5G呢
上台plan暫時未有5g,儲值卡點會咁快有

引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-2-27 07:22 AM 發表

上台plan暫時未有5g,儲值卡點會咁快有
問過客服話儲蓄卡最高速度有335Mbps

引用:
原帖由 海清涼 於 2020-2-27 07:25 發表

你要明白理論值及最高可達

AE 簽賬卡(細頭)夠話不設預定消費限額,有卡主簽20萬都過唔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海清涼 於 2020-2-27 07:25 AM 發表

值,唔係蓄
335速係4.5G網絡,要5G起碼等多幾年先

引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-2-27 08:31 AM 發表

值,唔係蓄
335速係4.5G網絡,要5G起碼等多幾年先
335都已經超快了仲未係5G。5G就誇張了

引用:
原帖由 海清涼 於 27-2-2020 07:25 發表

普通儲值卡就可能真係有,
但3嘅年卡/萬能卡標示最高42Mbps,
一般都唔會過到40Mbps。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海清涼 於 26-2-2020 20:48 發表

上台嗰啲,
SALES經常SELL話1.1Gbps不限速嘛。

行不改名,坐不改姓,呂小布!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]