• 瀏覽: 10,001
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
個人覺得好方便,單手已經可以控制晒部機
https://youtu.be/rBg3jJ5h708進入香討影片區

熱賣及精選
引用:
原帖由 npmhk 於 2020-2-28 01:45 AM 發表

個人覺得好方便,單手已經可以控制晒部機
https://youtu.be/rBg3jJ5h708
你部機乜牌子、幾口吋?

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2020-2-28 09:36 AM 發表

你部機乜牌子、幾口吋?
Nokia 7 plus, 6吋芒

因為習慣懶得改

同左邊menu拉出撞會變成退出,香討app都係

引用:
原帖由 fymail 於 2020-2-28 11:31 AM 發表

同左邊menu拉出撞會變成退出,香討app都係
呢個睇嚟Google要同寫App嘅人協調下先得...

引用:
原帖由 npmhk 於 2020-2-28 11:44 AM 發表

呢個睇嚟Google要同寫App嘅人協調下先得...
Google 自家app好多仲係左邊拉出menu,keep/gmail/drive… 我試用幾次發覺好唔掂,又唔可以只用右邊返回,放棄

MIUI1早有啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 npmhk 於 2020-2-28 10:43 AM 發表

Nokia 7 plus, 6吋芒
好機嚟

回覆 引用 TOP

啱啱新既時候有試用過,因為係iPhone上都有用開,兩者都類似
但用用下都唔你好慣,亦覺得你冇需要令自己去習慣,因為唔覺得手勢比導覽列好用
而且當初認為手勢最大好處,係唔會好似導覽列一樣食咗mon底部既邊位,但後來發現除咗睇片打機,其餘情況之下係唔係full screen都唔重要,而睇片打機既時候,導覽列本來就會自動收起,所以到最後都係選擇唔用

引用:
原帖由 fymail 於 2020-2-28 11:51 發表

Google 自家app好多仲係左邊拉出menu,keep/gmail/drive… 我試用幾次發覺好唔掂,又唔可以只用右邊返回,放棄
我啲 Google apps部係左上角都有一個三劃 icon menu 用,唔駛用左邊位拉入。

引用:
原帖由 bluejays 於 2020-2-29 02:24 PM 發表

我啲 Google apps部係左上角都有一個三劃 icon menu 用,唔駛用左邊位拉入。
單手無咁長手指去撳

回覆 引用 TOP

呢D iOS發明的功能 唔太人合用android人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tf141 於 2020-2-28 08:45 PM 發表

啱啱新既時候有試用過,因為係iPhone上都有用開,兩者都類似
但用用下都唔你好慣,亦覺得你冇需要令自己去習慣,因為唔覺得手勢比導覽列好用
而且當初認為手勢最大好處,係唔會好似導覽列一樣食咗mon底部既邊位,但後來發現除咗睇片打機,其餘情況之下係唔係full screen都唔重要,而睇片打機既時候,導覽列本來就會自動收起,所以到最後都係選擇唔用 ...
Android嘅好處就係有得揀,唔鍾意可以揀返舊操作,啱用咪用囉

回覆 引用 TOP

想眼控!

巴黎

回覆 引用 TOP

主題標籤 #Android
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]