• 瀏覽: 3,279
  • 回覆: 53
5g好似無乜優勢

引用:
原帖由 口腔花色核心 於 2020-3-22 02:43 PM 發表

5g好似無乜優勢
咁四大電訊商點解肯花咁多錢競投5G頻譜呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Angrygays111 於 2020-3-22 02:08 AM 發表

點解呢? 因為覆蓋問題?
我見3之前講5G 其實速度係比4.5G快差唔多十倍
相信推得出黎,coverage都唔會差得去邊
https://web.three.com.hk/5g/index.html

引用:
原帖由 fsamjn10 於 2020-3-23 12:50 AM 發表

https://web.three.com.hk/5g/index.html
3台擁有5g頻譜既數量,係四大電訊商中最少,只有3.3和3.5GHz頻段。當5G網絡普及化,速度會比另外三間電訊商輸蝕。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fsamjn10 於 23-3-2020 00:50 發表

出文前先望一望小三、CSL及CMHK講4月1日當日5G服務可COVER嘅地區,
然後你就會發現,小三台完全係「唔入流」囉

行不改名,坐不改姓,呂小布!
引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-3-25 09:19 AM 發表

出文前先望一望小三、CSL及CMHK講4月1日當日5G服務可COVER嘅地區,
真係笑死,吹捧前好心做下功課先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 口腔花色核心 於 2020-3-22 02:43 PM 發表

5g好似無乜優勢
點會冇優勢,4G同5G做到既嘢差好遠
你真係有睇過?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MCcream 於 2020-3-20 10:02 PM 發表

既然要用到超過300GB, 暫時無台會提供超過300GB既數據
我諗正常都唔會用超過300GB掛

引用:
原帖由 sodryas 於 26-3-2020 01:50 發表

我諗正常都唔會用超過300GB掛
咁唔過300GB嘅話,嗰個(過4.5G無限)已經係嘥9氣啦

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shekayan01 於 2020-3-22 02:33 PM 發表

我諗係, 過多1,2年應該會好D, 不過科技既野, 當然係有新玩新
5g技術未成熟,分分鐘比人降返去4.5g
所以我唔明咁多人急乜

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-3-25 09:19 AM 發表

你真係先知喎
未出知人收唔到
你最叻!

引用:
原帖由 U+5G 於 2020-3-26 09:05 PM 發表

你真係先知喎
未出知人收唔到
你最叻!
其實收成點都要睇下自己平時係邊出入多,冇一定

引用:
原帖由 janlank 於 2020-3-27 12:09 AM 發表

其實收成點都要睇下自己平時係邊出入多,冇一定
咁去西貢 大埔工業村一定收唔到
我係香港區啲大商埸用唔會有問題!

引用:
原帖由 咖啡辣椒 於 2020-3-26 04:21 PM 發表

5g技術未成熟,分分鐘比人降返去4.5g
所以我唔明咁多人急乜
你唔用唔代表其他人冇用
我日日要Send Out幾百Mb File咪大有用!

回覆 引用 TOP

當人仲考慮緊我已經入手了5G Router

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]