• 瀏覽: 3,712
  • 回覆: 44
CMHK 4G係香港都收得一般般,所以5G都有D保留

引用:
原帖由 meimeibabi 於 24-3-2020 22:14 發表

CMHK論5G頻譜又多過你,論價錢又平過你。

租人頻譜嗰啲,過主啦!!!

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 davidko8 於 2020-3-24 01:16 PM 發表

5M都係快過CSL個3M少少,睇1080都應該會lag
2-3M睇1080其實都夠用

回覆 引用 TOP

中移動平時咁唔穩定,幾平我都唔會考慮

回覆 引用 TOP

唔好咁心急住,等埋其他台公布先

我屋企只係收到中國移動,幾貴都係用中國移動。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-3-24 10:14 PM 發表

CMHK 我之前用過,真係一般

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 檸檬鮮奶雪糕 於 2020-3-25 01:40 PM 發表

唔好咁心急住,等埋其他台公布先
我見3台其實都算化算, 仲要出S20 有早鳥優惠

引用:
原帖由 sodryas 於 26-3-2020 01:47 發表

我見3台其實都算化算, 仲要出S20 有早鳥優惠
其他台無的嗎?
點解淨係講小三台呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 acard 於 2020-3-24 11:54 AM 發表

如果用唔過100GB都可以試下
如果用多過100GB,好似3仔好D,起碼佢都仲有4.5G無限
希望降至4.5G網路時,唔會被限速至4.8mbps吧

回覆 引用 TOP

No la 呢間接收好差丶已blacklist

回覆 引用 TOP

3台又貴又少頻譜...中移香港口碑都麻麻,要睇定啲先

引用:
原帖由 韓風宇宙的鞋抽 於 26-3-2020 17:38 發表

3台又貴又少頻譜...中移香港口碑都麻麻,要睇定啲先
小三台最少5G頻譜絕對係事實中嘅事實,好多吹奏員都唔會提依樣嘢的。

中移香港口碑麻麻就一向都係,不過睇返佢哋今期好似都投到最多頻譜,
可能有另一番作為都唔定。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-3-26 05:47 PM 發表

小三台最少5G頻譜絕對係事實中嘅事實,好多吹奏員都唔會提依樣嘢的。

中移香港口碑麻麻就一向都係,不過睇返佢哋今期好似都投到最多頻譜,
可能有另一番作為都唔定。 ...
以價格及頻譜數量計,一定唔會選擇3台的5G服務。

回覆 引用 TOP

依加冇實測,睇返人仔歷史
不如比多幾十用其他台
反正得5G,都唔差在個幾十

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]