• 瀏覽: 1,516
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
有無人係咁?定我手機問題?

熱賣及精選
剛測試,荃灣區依邊好正常啵。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

会唔会多咗人用咗 ValueGX 分薄咗呀?

My name is Pong, James Pong.
引用:
原帖由 JamesPong_007 於 25-3-2020 11:55 發表

会唔会多咗人用咗 ValueGX 分薄咗呀?
正常無咩關係嘅..
因為我平時喺公司都係差唔多依個速度

不過數碼通出名係「慢而穩定」

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

應該係你手機問題

回覆 引用 TOP

觀塘區 冇天線嘅室內地方 都係keep住平時嘅速度 30-50M左右

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tiara 於 2020-3-25 11:35 AM 發表

慢成點?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tiara 於 2020-3-25 11:35 AM 發表

樓主你住邊區?

回覆 引用 TOP

灣仔

應該係數碼通問題,有坐附近既同事都係用數碼通,今朝都係no service 但下就又有返少少訊號

尼幾日新莆崗區 慢到仆街

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tiara 於 2020-3-25 06:53 PM 發表

應該係數碼通問題,有坐附近既同事都係用數碼通,今朝都係no service 但下就又有返少少訊號
會否因為升級5G基站影響到?

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-3-25 09:16 PM 發表

會否因為升級5G基站影響到?
係升級5G基站影響到,因為有"年登"5-6個ching一樣有用Smartone用用下4G/4.5G突然冇訊號後好快又有返訊號
ps:佢地仲打去問smt的CS承認升級5G基站影響到4G/4.5G訊號

軍師
引用:
原帖由 benson1 於 2020-3-25 09:31 PM 發表

係升級5G基站影響到,因為有"年登"5-6個ching一樣有用Smartone用用下4G/4.5G突然冇訊號後好快又有返訊號
ps:佢地仲打去問smt的CS承認升級5G基站影響到4G/4.5G訊號 ...
咁有冇講,今日下午下班時間CSL在中環6號碼頭附近沒有3G訊號?

引用:
原帖由 Tiara 於 2020-3-25 06:51 PM 發表

灣仔
灣仔邊度?
合和果邊? 會展果邊?

我起灣仔返工,smartone 係最穩定,起商業大廈如胡中都收到

相返csl. 和cmhk 室內接收痳痳,而cmhk 起大家樂,起無移動的情況下,可以由LTE 跳去3g,之後又跳去LTE

p.s 我係用iPhone 11 pro max ,sim 1 smc, sim 2 係cmhk/csl.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]