• 瀏覽: 3,507
  • 回覆: 17
  • 追帖: 2
請問大家三星有冇自帶既鎖屏APP?
定係一定要按POWER鍵鎖屏?

引用:
原帖由 501XXX 於 2020-3-25 12:40 PM 發表

去galaxy store download一個app叫softkey edge,入面有幾項快捷鍵比你set

仲有一個app叫good lock,但android10好似未更新用得番,android9時係可以直接將鎖mon鍵放最下。

THANKS

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 501XXX 於 2020-3-25 12:40 PM 發表

亦可在 galaxy store download 原裝三星 one hand operation+ 包你有驚喜

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-3-27 01:49 PM 發表

去galaxy store download一個app叫softkey edge,入面有幾項快捷鍵比你set

仲有一個app叫good lock,但android10好似未更新用得番,android9時係可以直接將鎖mon鍵放最下。 ...
s20 用 one ui 2.1 可以用到navstar

引用:
原帖由 vmkl 於 27/3/2020 18:58 發表

亦可在 galaxy store download 原裝三星 one hand operation+ 包你有驚喜
安裝了,請問有咩驚喜? 一鍵鎖屏搵唔到嘅

鳩up無罪!

最怕冇料扮四條旣西人!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 旦野 於 2020-3-27 09:44 PM 發表

s20 用 one ui 2.1 可以用到navstar
s10 android10而加可以用嗎?
之前呢到講升左android10用唔到

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-3-27 11:40 PM 發表

s10 android10而加可以用嗎?
之前呢到講升左android10用唔到
s10 等update one ui 2.1 先

引用:
原帖由 旦野 於 2020-3-27 11:55 PM 發表

s10 等update one ui 2.1 先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vmkl 於 2020-3-27 06:58 PM 發表

呢個one hand operation+ 真係唔錯,整出黎嘅一鍵鎖屏好過原装係lock screen 入面的show lock down option. 原装的鎖屏後不能用指紋解屏

引用:
原帖由 carboat 於 2020-3-29 12:55 AM 發表

呢個one hand operation+ 真係唔錯,整出黎嘅一鍵鎖屏好過原装係lock screen 入面的show lock down option. 原装的鎖屏後不能用指紋解屏
我有裝one hand +但揾唔到有一鍵鎖屏,可唔可以Cap張圖睇下,唔該🙏

引用:
原帖由 hw531531 於 2020-7-4 10:45 PM 發表

我有裝one hand +但揾唔到有一鍵鎖屏,可唔可以Cap張圖睇下,唔該🙏
依度可以set

引用:
原帖由 ppkk78 於 2020-7-5 03:29 AM 發表

依度可以set
非常感謝👍

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

始終原廠one hand+最好用

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]