• 瀏覽: 255,340
  • 回覆: 3,286
  • 追帖: 39
(Updated 2020-08-08)

【獨家】版主收風:三星 Note20 / Note20 Ultra 月中預訂,最貴唔使過萬?

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4523/216398/1 /

疫情關係,無得飛美國玩三星 Galaxy Note20 / Note20 Ultra,只能在家中看線上的發佈會。而今次的 Galaxy Note20 / Note20 Ultra,外觀上改用霧面磨砂材質,令手感更舒服,而且整體感覺都更美觀;相機亦加入 Laser AF、Pro Video Mode 等功能,針對專業手機拍攝愛好者設計。當然,還有很多不少小升級,也是不能忽視。先前 csl. 爆料 Galaxy Note20 / Note20 Ultra 會在月底正式開賣,而版主最近就收到風,得知月中就會有得預訂。想知詳情,看下文吧!

根據版主收風,三星 Galaxy Note20 / Note20 Ultra 預計會在 2020 年 8 月 13 日正式在各大零售商接受預訂,雖然目前香港會賣幾錢,未有準確的消息,但據消息來源透露,即使是最貴的那部 Galaxy Note20 Ultra (12GB / 512GB),應該都不會過萬。比較上半年的 Galaxy S20 Ultra,最高階的那部建議零售價要 $10,998,今次 Galaxy Note20 / Note20 Ultra 若果真的最貴不過萬,或者都會是幾「敗得過」。不知網友又怎樣看呢?

基本規格部分,Galaxy Note20 用上 6.7 吋 S-AMOLED 屏幕,支持 60Hz 更新率,而 Galaxy Note20 Ultra 則用上 6.9 吋 Dynamic AMOLED 2X 屏幕,並支持 120Hz 更新率。兩機同樣配備 Qualcomm Snapdragon 865 Plus 處理器,Note20 內置 4300mAh 電池,而 Note20 Ultra 則內置 4500mAh 電池。相機方面,Note20 採用了 12MP 廣角 + 12MP 超廣角 + 64MP 望遠鏡頭,而 Note20 Ultra 則採用了 108MP 廣角 + 12MP 超廣角 + 12MP 望遠鏡頭,兩機前置鏡頭為 10MP,並支持 8K 攝錄、Pro Video Mode 等功能。

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 8,Galaxy Note 20 Ultra
(平板) iPad Mini 5,iPad Pro 12.9 (第4代)
(電腦) Macbook Pro 16
準備入手:-
熱賣及精選
睇而家出黎嗰啲圖,最細嗰部支筆好似短過其他2部咁s10+用家,等緊回歸返note系,支筆我好有用

回覆 引用 TOP

呢次真係要預早訂,唔係又比三星扮冇貨!

南無阿彌陀佛
Samsung Galaxy Note 20 遭陸續爆料!規格‧S Pen 新功能曝光 !

https://ezone.ulifestyle.com.hk/ ... 陸續爆料!規格‧S Pen 新功能曝光

如果細 Note20 可以加翻 microSD 卡糟都唔錯, 適合中意細機 size 嘅用家 !

回覆 引用 TOP

note10+個mon我覺得睇一陣間眼就非常攰,所以我都係用幾日賣咗…… 雖然吹到話個mon護眼,但我就唔覺啦……
所以到依家仲未敢買S20,怕佢同note10+個mon一樣……

個鏡頭好肉酸
不過Note系列都係隔代換穩陣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 林燊 於 2020-3-26 12:53 PM 發表

note10+個mon我覺得睇一陣間眼就非常攰,所以我都係用幾日賣咗…… 雖然吹到話個mon護眼,但我就唔覺啦……
所以到依家仲未敢買S20,怕佢同note10+個mon一樣…… ...
我對S20個mon嘅觀感同Note 10係接近嘅

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 8,Galaxy Note 20 Ultra
(平板) iPad Mini 5,iPad Pro 12.9 (第4代)
(電腦) Macbook Pro 16
準備入手:-
引用:
原帖由 lafy 於 2020-3-26 01:24 PM 發表

我對S20個mon嘅觀感同Note 10係接近嘅
期待V60回歸,希望唔好又只得水貨賣……

引用:
原帖由 林燊 於 2020-3-26 02:17 PM 發表

期待V60回歸,希望唔好又只得水貨賣……
但覺得 V60 冇乜太大進步, 仍然用 8+128GB、UFS 2.1、60HZ 水滴屏, 只是將 V50 由 4000mAh 電池升至 5000mAh, S865、機背加多一個 ToF 鏡頭、副屏背面似 V50s 加多咗額外單色通知窗 ?🤔🧐

希望細機唔好好似細NOTE 10咁得FULL HD+ mon

回覆 引用 TOP

S20 Ultra is so good, no need to buy Note 20

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 derrickt 於 2020-3-26 02:43 PM 發表

但覺得 V60 冇乜太大進步, 仍然用 8+128GB、UFS 2.1、60HZ 水滴屏, 只是將 V50 由 4000mAh 電池升至 5000mAh, S865、機背加多一個 ToF 鏡頭、副屏背面似 V50s 加多咗額外單色通知窗 ?🤔🧐 ...
我係貪佢有HiFi DAC,3.5mm插……
V50我用緊,其實希望V60有行貨係想有雙卡,同埋部機5G頻適合香港用……

引用:
原帖由 林燊 於 2020-3-26 03:41 PM 發表

我係貪佢有HiFi DAC,3.5mm插……
V50我用緊,其實希望V60有行貨係想有雙卡,同埋部機5G頻適合香港用……
係, 我都中意 V50 保留 3.5mm, 利申小弟主機用 Note9, 副機用 V50 !

引用:
原帖由 derrickt 於 2020-3-26 04:29 PM 發表

係, 我都中意 V50 保留 3.5mm, 利申小弟主機用 Note9, 副機用 V50 !
係,當時我買V50嗰陣請教過D兄唔少嘢,在此表示衷心感謝!

note9用左兩年 但好少用枝筆
如果同s20淨係差枝筆 我會買s20u

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]