• 瀏覽: 3,833
  • 回覆: 18
如題

回覆 引用 TOP

你問之前一啲都冇爬過貼嘅咩?

回覆 引用 TOP

最新出的數碼通50GB激卡最值得買,今日去鴨寮街睇過,最低$158。其次是中國移動黃鴨聊佳50GB要$150。其他那些雜牌不要貪平買了,隨時中伏

呃post都要畀啲誠意啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 betterbetter 於 2020-4-4 09:44 PM 發表

最新出的數碼通50GB激卡最值得買,今日去鴨寮街睇過,最低$158。其次是中國移動黃鴨聊佳50GB要$150。其他那些雜牌不要貪平買了,隨時中伏
ching知唔知呢2隻卡可唔可以1年後增值開plan繼續用呢?
想買比老人家長期用

引用:
原帖由 XXL 於 2020-4-17 05:20 PM 發表

ching知唔知呢2隻卡可唔可以1年後增值開plan繼續用呢?
想買比老人家長期用
其實玩年卡想省錢最好是用完即棄。我無研究這兩款卡可否增值,我通常用完即棄

引用:
原帖由 betterbetter 於 2020-4-17 05:22 PM 發表

其實玩年卡想省錢最好是用完即棄。我無研究這兩款卡可否增值,我通常用完即棄
咁我都知用完買新卡係最抵既
不過啲長者用想長期keep返個號碼姐

回覆 引用 TOP

黑卡/卡巴人

引用:
原帖由 XXL 於 2020-4-17 05:20 PM 發表

想買比老人家長期用
網友,如個老人家用量唔多可以考慮 IMC。每GB計會貴啲,但如果低用量差別唔大,我都幫屋企人養緊一張。

網上搵sales,買新卡或用WhatsApp 攪攜號都可以。之後查詢到期日或買數據搵返同一個sales WhatsApp 攪得掂,完全唔使出街好方便。

不過提醒返,IMC只可以接收短訊,無得 send。

引用:
原帖由 桃谷エリカ 於 2020-4-17 06:38 PM 發表

黑卡/卡巴人
我見3隻黑卡有兩款,有咩分別??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2020-4-17 07:08 PM 發表

網友,如個老人家用量唔多可以考慮 IMC。每GB計會貴啲,但如果低用量差別唔大,我都幫屋企人養緊一張。

網上搵sales,買新卡或用WhatsApp 攪攜號都可以。之後查詢到期日或買數據搵返同一個sales WhatsApp 攪得掂,完全唔使出街好方便。

不過提醒返,IMC只可以接收短訊,無得 send。 ...
其實你地成日話,轉台前可以買張儲值咭試下好唔好用,究竟係試幾耐先至最為準確既呢?🤔

Lucky

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 X-Gen 於 2020-4-18 11:58 AM 發表

其實你地成日話,轉台前可以買張儲值咭試下好唔好用,究竟係試幾耐先至最為準確既呢?🤔
呢個方法通常係簽長約時用,如要簽2年約,有時會話買張儲值卡試幾日先。

不過年卡本身無合約,如果覺得唔好用可以隨時轉走。反正年卡本身唔貴,而且買儲值卡去試都係要錢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2020-4-17 07:08 PM 發表

不過提醒返,IMC只可以接收短訊,無得 send。 ...
imc其實之前我自己用過,用落我覺得有啲問題,whatsapp啲訊息好似成日都delay,同埋我設定左whatsapp自動備份,佢竟然話我目前係使用數據漫遊狀態,不能備份。
之後轉左用萬能卡又無晒啲問題,所以我唔考慮imc了。 謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 betterbetter 於 2020-4-4 09:44 PM 發表

可否講講點解$158抵買過$150

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]