• 瀏覽: 12,251
  • 回覆: 70
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-4-23 06:27 AM 發表

csl有部份基站以微波做骨幹,網絡傳輸表現會較易受天氣影響。
原來係咁,真係長知識了

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
佢好似仲有個net+,可能會再快D

引用:
原帖由 tonymn 於 2020-4-23 12:51 AM 發表

我用C記都唔係特別快,特別好似今晚落大雨咁,仲慢過平時添
尋晚大風大雨, 我用都正常, 睇YOUTUBE都順暢呀

引用:
原帖由 luvsweetcorn 於 2020-4-23 04:26 PM 發表

尋晚大風大雨, 我用都正常, 睇YOUTUBE都順暢呀
可能學上面位師兄話,係部分地區啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plesk002 於 2020-4-22 08:09 PM 發表

我21M, 10gb 之後已經限左4M 左右
我21M, 10G後依然高速21M上緊網!

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-4-22 03:18 PM 發表

啱啱用爆8GB,啟動任用數據王。
根據續約時說明,速度依舊1100MB。
當然,有些微常識都知種種因素下,唔會真係1100MB,未爆8GB都唔會1100MB啦…
等我睇吓同未爆8GB前有無分別
11063381 ...
等師兄你報告

引用:
原帖由 桃谷エリカ 於 2020-4-23 12:11 AM 發表

咁可以Wi-Fi Share 出尼,搵部舊電話試
宜家其實唔會點share wifi la

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cherrymamama 於 2020-4-28 03:45 AM 發表

等師兄你報告
上面有師兄話20GB見真章,我努力爬緊上去,返到屋企&公司都唔用wifi,全程用4.5G
暫時仲未覺慢,20GB後我再包膠。

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-4-28 12:14 PM 發表

上面有師兄話20GB見真章,我努力爬緊上去,返到屋企&公司都唔用wifi,全程用4.5G
暫時仲未覺慢,20GB後我再包膠。
我太太個3台號碼,用到差不多50GB。最後都直限了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 man29046 於 2020-4-23 11:24 AM 發表

係, 慢過5G,但快過4G

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-4-28 02:53 AM 發表

我21M, 10G後依然高速21M上緊網!
CHING用緊邊個台?

回覆 引用 TOP

過左8G經常保持住2-4m
7月完約即轉台,自今年2020講5G開始就已經變成咁
比緊$246月費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 man29046 於 2020-4-23 11:24 AM 發表

net+係會快d,當然要再加多小小錢....

回覆 引用 TOP

當然係3,完全冇限速,唔明點解咁多人話會鎖速!

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-5-1 04:29 AM 發表

當然係3,完全冇限速,唔明點解咁多人話會鎖速!
你咪吹喇!全香港冇一間有真無限!全部都後乜皇乜皇咁!咪有係用要完指定數據,之後就優先使用!我就係用3仔,包7gb!過10gb後就得4-5M!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]