• 瀏覽: 12,247
  • 回覆: 70
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 keung1030 於 2020-5-1 08:34 AM 發表

你咪吹喇!全香港冇一間有真無限!全部都後乜皇乜皇咁!咪有係用要完指定數據,之後就優先使用!我就係用3仔,包7gb!過10gb後就得4-5M!
你都唔好再吹了,我已經用左超過20g,而加係831死人站都測到有25mb

熱賣及精選
引用:
原帖由 lankusa 於 2020-5-1 11:58 AM 發表

你都唔好再吹了,我已經用左超過20g,而加係831死人站都測到有25mb
樓上有師兄都係過左8gb,大部分時間鎖係4-5m!

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-5-1 11:58 AM 發表

師兄,冷靜D,我開呢個post就係想證實“任用數據王”是否限速。
e家我用到19.6GB,過20GB我會做測速再包膠。
請師兄不要談及有關政治立場敏感字眼,謝謝

[img][/img]
引用:
原帖由 keung1030 於 2020-5-1 12:07 PM 發表

老實講,我暫時用到19.6GB仲未覺得有鎖速。
因為我剛剛更新一隻遊戲,容量1.5GB,更新時我見到約一秒跳一下,一下有40MB多。
我過20GB會做一次測速再上來包膠。

[img][/img]

同一地點!8gb後速度!

引用:
原帖由 keung1030 於 2020-5-1 12:50 PM 發表

同一地點!8gb後速度!
師兄,你個plan係 同我有D唔同……
少咗*無憂用量

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-5-1 12:53 PM 發表

師兄,你個plan係 同我有D唔同……
少咗*無憂用量
你個plan 幾多錢?我係188包7gb 無限!

引用:
原帖由 keung1030 於 2020-5-1 12:58 PM 發表

你個plan 幾多錢?我係188包7gb 無限!
我係續約plan,178包8GB+任用數據王

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-5-1 01:00 PM 發表

我係續約plan,178包8GB+任用數據王
唯一唔同我係轉台客!就當我唔好彩喇!

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-5-1 12:16 PM 發表

老實講,我暫時用到19.6GB仲未覺得有鎖速。
因為我剛剛更新一隻遊戲,容量1.5GB,更新時我見到約一秒跳一下,一下有40MB多。
我過20GB會做一次測速再上來包膠。 ...
當用緊「任用數據王」時,就算上到全速速度,一狂扯數據時就會被限速至約4.8mbps
有機會可否做測試?十分感謝。

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keung1030 於 2020-5-1 01:03 PM 發表

唯一唔同我係轉台客!就當我唔好彩喇!
你睇吓份合約有無寫限速之類嘅字眼。
我續約前3職員話唔限速,我都諗咗一排&打俾佢地問清楚我先續…

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-5-1 01:16 PM 發表

你睇吓份合約有無寫限速之類嘅字眼。
我續約前3職員話唔限速,我都諗咗一排&打俾佢地問清楚我先續…
個sale都話唔會限速!只係多人用就會稍為影響!晒𨳊氣,零晨時份咪又係4-5M!

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-5-1 12:11 PM 發表

師兄,冷靜D,我開呢個post就係想證實“任用數據王”是否限速。
e家我用到19.6GB,過20GB我會做測速再包膠。
請師兄不要談及有關政治立場敏感字眼,謝謝 ...
樓主,而加我過20,旺角測試!

引用:
原帖由 keung1030 於 2020-5-1 01:21 PM 發表

個sale都話唔會限速!只係多人用就會稍為影響!晒𨳊氣,零晨時份咪又係4-5M!
我對3職員講嘅嘢係半信半疑,各大論壇亦有好多師兄話3其實限速,只有幾MB……
既然各有說法,不如我親自試水,所以膽粗粗續咗…
我原本係想過cmhk用188個20GB plan。

[img][/img]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keung1030 於 2020-5-1 12:07 PM 發表

我已經po左圖,你地用咩plan交幾錢呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]