• 瀏覽: 12,250
  • 回覆: 70
  • 追帖: 2
啱啱用爆8GB,啟動任用數據王。
根據續約時說明,速度依舊1100MB。
當然,有些微常識都知種種因素下,唔會真係1100MB,未爆8GB都唔會1100MB啦…
等我睇吓同未爆8GB前有無分別

結果8GB後同8GB前唔覺得有分別。
有師兄話20GB見真章,20GB後測試~

結果顯示,下載大約有140MB,暫時沒限速。
此post我會不定期更新,如發現慢,我會第一時間post當時GB數及測速圖。

5月份過20GB測速
九龍城區測試下載有113MB

[img][/img]
熱賣及精選
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-4-22 03:18 PM 發表

啱啱用爆8GB,啟動任用數據王。
根據續約時說明,速度依舊1100MB。
當然,有些微常識都知種種因素下,唔會真係1100MB,未爆8GB都唔會1100MB啦…
等我睇吓同未爆8GB前有無分別
11063381 ...
真正見真章就是在20GB過後。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-4-22 05:34 PM 發表

真正見真章就是在20GB過後。
我21M, 10gb 之後已經限左4M 左右

無限流量圖片上載http://dedpic.com
當我感覺慢嗰陣,我再上嚟覆帖&post當時用咗幾GB嘅相

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-4-22 08:38 PM 發表

當我感覺慢嗰陣,我再上嚟覆帖&post當時用咗幾GB嘅相
個人覺得, 就算比人限左速, 唔係128Kbps....2M, 4M 其實上網冇咩太大分別, 但你一睇高清片, 就有小小影響

無限流量圖片上載http://dedpic.com
過100GB再speedtest

引用:
原帖由 plesk002 於 2020-4-22 10:10 PM 發表

個人覺得, 就算比人限左速, 唔係128Kbps....2M, 4M 其實上網冇咩太大分別, 但你一睇高清片, 就有小小影響
呢樣我都明白,接收得好,有速度幾MB可以話ok,睇高清片最多開頭等一陣,中間可能停一兩秒我都接受到…
我見D人講到好誇,好似慢到乜都做唔到咁

[img][/img]
引用:
原帖由 immrwong 於 2020-4-22 11:49 PM 發表

過100GB再speedtest
20GB我都唔知到唔到…
午餐時已經好努力睇YouTube,其餘時間盡量唔用wifi…

[img][/img]

回覆 引用 TOP

24 小時開著TV B 或開電視或者新直播

可以用得好快

引用:
原帖由 桃谷エリカ 於 2020-4-23 12:06 AM 發表

24 小時開著TV B 或開電視或者新直播

可以用得好快
我唔想為試而突登咁…
無電話想換唔想搞殘部電話

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-4-23 12:08 AM 發表

我唔想為試而突登咁…
無電話想換唔想搞殘部電話
咁可以Wi-Fi Share 出尼,搵部舊電話試

如果唔太慢其實都ok la

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-4-22 11:57 PM 發表

呢樣我都明白,接收得好,有速度幾MB可以話ok,睇高清片最多開頭等一陣,中間可能停一兩秒我都接受到…
我見D人講到好誇,好似慢到乜都做唔到咁 ...
我用C記都唔係特別快,特別好似今晚落大雨咁,仲慢過平時添

引用:
原帖由 tonymn 於 2020-4-23 12:51 AM 發表

我用C記都唔係特別快,特別好似今晚落大雨咁,仲慢過平時添
csl有部份基站以微波做骨幹,網絡傳輸表現會較易受天氣影響。

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!
引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-4-23 06:27 AM 發表

csl有部份基站以微波做骨幹,網絡傳輸表現會較易受天氣影響。
以前用數記n年,e家1+2第3年開始,未試過因天氣而影響…
csl都幾…

[img][/img]

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]