• 瀏覽: 2,829
  • 回覆: 17
未用過iphone, 請問可否每次購買才入信用卡資料而不儲存? 怕會錯按.

引用:
原帖由 ck360913 於 2020-4-28 10:32 AM 發表

未用過iphone, 請問可否每次購買才入信用卡資料而不儲存? 怕會錯按.
買儲值卡得唔得?

仲有免信用卡免iTunes卡增值1蚊都OK iTunes Pass增值App Store教學
https://www.hk01.com/數碼生活/96688/免信用卡免itunes卡增值1蚊都ok-itunes-pass增值app-store教學

去 7 仔買 iTunes 點數
可以買 $200 至 $5000

https://www.7-eleven.com.hk/zh/service/prepayment

or 7仔賣緊個張 tap and go mastercare debit card
or 用8達通個張 mastercard debit card

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeungph 於 2020-4-28 10:49 AM 發表

買儲值卡得唔得?
可否用儲值卡買applecare?

引用:
原帖由 ck360913 於 2020-4-28 10:53 AM 發表

可否用儲值卡買applecare?
咁真係唔知,可以打電話問,或直接去Apple store買。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ck360913 於 2020-4-28 10:32 AM 發表

可以SET每次購物都需要手勳輸入密碼,
同埋網上碌卡,正常銀行都會SEND一個"一次性手機SMS驗證碼"輸入作確認 (最好問清楚銀行自己張信用卡有冇呢個步驟)
理論上係唔會按錯

引用:

如果買app 歌阿果D 可以用apple wallet
入20蚊也可

wanna diamond water call me

回覆 引用 TOP

不用信用卡, 用支付寶HK就可了

引用:

可以
買完嘢
刪除信用卡資料

回覆 引用 TOP

有啲台例如CSL,係可以將你係Apps Store買野要俾嘅錢,係你張月結單收錢,咁就唔駛入信用卡。

我是中國病毒
引用:
原帖由 john123john 於 2020-4-28 05:48 PM 發表

可以SET每次購物都需要手勳輸入密碼,
同埋網上碌卡,正常銀行都會SEND一個"一次性手機SMS驗證碼"輸入作確認 (最好問清楚銀行自己張信用卡有冇呢個步驟)
理論上係唔會按錯 ...
網上生果店買,用信用卡+送貨上門,信用卡地址一定要與送貨地址相同。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不移動 於 2020-4-28 11:02 PM 發表

不用信用卡, 用支付寶HK就可了
支付寶個APP直情寫住杭洲,資料會唔會已送中央?

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2020-4-30 10:39 PM 發表

有啲台例如CSL,係可以將你係Apps Store買野要俾嘅錢,係你張月結單收錢,咁就唔駛入信用卡。
原來有D台可以咁做? 咁幾好呀, 簡單D

回覆 引用 TOP

用debit card tap n go,用幾多入幾多。成日又入卡又刪卡咁麻煩

提示: 違規內容已被屏蔽
主題標籤 #iphone
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]