• 瀏覽: 6,671
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-5-4 01:16 PM 發表

俾大陸偷資料
你又知韓國美國機唔會?

熱賣及精選
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-5-4 01:16 PM 發表

呢啲係Apps 問題, 唔係淨係大陸機, 你用三星蘋果都一樣。

回覆 引用 TOP

在手機的應用商店搜google
有谷哥安装器,就可以一鍵安装gms

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 幸運小寶 於 2020-5-4 10:38 AM 發表

建議直送,唔好用集運,集運好多時會俾人偷左,直送拆盒先簽收.
京東直送香港係點設定?收貨地點寫香港自己地址和自己手機?

引用:
原帖由 montejo 於 2020-5-5 05:33 AM 發表

京東直送香港係點設定?收貨地點寫香港自己地址和自己手機?
係。

回覆 引用 TOP

小米还行吧

你有你嘅精彩人生,我有我嘅燦爛輝煌

回覆 引用 TOP

總之有錢就用入口機,冇錢就用大陸機

引用:
原帖由 hkbenk 於 2020-5-2 12:21 PM 發表

本人想淘小米k30.有冇師兄試過?會有什麼問題會出現?
內地4G電話, 香港也能用, 自己上年5月點淘左部K20P, 一直都依家都無問題, 直接商城裝GOOGLE, 除左保養之另無分別, 到依時暫時未有異常情況, 就算壞都睇情況, 可能北上深圳門市維修, 或者直接換部... 做優惠時個價同香港差太遠, 而且推新快好多.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 電梯芳香的師兄 於 2020-5-2 09:40 PM 發表

我也想在京東淘一部黑鯊3打機用,建議嗎?
BS3P, 7吋網一流, 睇你自己意願, 香港也能用國內機的, 只是保養方面未必香港做到, 應該都要回內地.

回覆 引用 TOP

引用:

唔洗咁煩,當全部大陸App都會盜竊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 D3XS 於 2020-5-7 08:06 AM 發表

大陸機同原油寶係一樣,貼錢都唔會用

引用:
原帖由 機會嚟喇飛雲 於 2020-5-8 01:55 AM 發表

大陸機同原油寶係一樣,貼錢都唔會用
我識得有人因為憎共產黨,所有大陸野一律唔用唔食, 呢啲係原則,可以理解。
但如果認為大陸手機唔安全,容易壞,呢啲係偏見,井底蛙,對大陸認知仍停留在20年前。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-5-8 09:07 AM 發表

我識得有人因為憎共產黨,所有大陸野一律唔用唔食, 呢啲係原則,可以理解。
但如果認為大陸手機唔安全,容易壞,呢啲係偏見,井底蛙,對大陸認知仍停留在20年前。 ...
大陸手機企業,主要係做假

引用:
原帖由 D3XS 於 2020-5-7 08:06 AM 發表

入口機都平過無Google既垃圾華為!

引用:
原帖由 機會嚟喇飛雲 於 2020-5-8 09:09 AM 發表

大陸手機企業,主要係做假
例如邊間?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]