• 瀏覽: 19,511
  • 回覆: 47
  • 追帖: 6
我用流動數據代替家居寬頻上網,每年約140~150Gb,所以這卡其實都適合。
但再考慮多一層,就即是將差不多全年上網資源押在一張卡上,似乎有違分散風險之道,所以最終我不會使用。
我會用至少三張sim卡(最好不同台),每張50Gb左右就最好了。費用總額在$420~450之間就可以接受。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 psex 於 17/5/2020 22:58 發表

在3官網已買新卡,88蚊+300蚊(送100蚊)實付310蚊
隨機電話號碼幾靚:ABCDCDBA

啟動基本卡(88蚊)免費送500分鐘+500M數據
充300蚊送100蚊後,查餘額實際得380蚊(送的100蚊 只可以申請本地服務組合)
申請120G一年數據後,卡餘額剩下123蚊

結論:比310蚊,得到一張3 電話卡,裡面有120G 一年本港數據,包500分鐘,電話卡餘 ...
其實先開$48/10GB/30D再開$365/120GB/365D可以用盡啲

引用:
原帖由 keit 於 2020-5-18 11:47 AM 發表

其實先開$48/10GB/30D再開$365/120GB/365D可以用盡啲
點解唔先開$365/120GB/365D用完再算?淨番$123可能好有用,話唔定一年後可以開萬能plan.

引用:
原帖由 ronc2000 於 18/5/2020 12:55 發表

點解唔先開$365/120GB/365D用完再算?淨番$123可能好有用,話唔定一年後可以開萬能plan.
1. *升級高達12倍數據優惠期至2020年9月30日
2. 用$123去搏可以開萬能plan呢個咁低機率嘅事?
3. 何況$123本身都唔夠錢開萬能plan

回覆 引用 TOP

講左咁耐,好似冇人成功過mnp去呢張卡,得個講字。

黃色是 自由鳥21M
(多數收 FDD BAND1,2100MHz)
藍色是 3最新 120G年卡
(多數收 FDD BAND7,2600MHz)
(速度不穩定,看到冇限速42M)

回覆 引用 TOP

究竟有冇人成功攜號轉台?

回覆 引用 TOP

快到 9月,有冇 c-hing 成功 MNP?

引用:
原帖由 alwaysonline 於 2020-8-29 02:43 PM 發表

快到 9月,有冇 c-hing 成功 MNP?
我見 HKEPC 論壇果邊有網友留言話 MNP 成功。

回覆 引用 TOP

好快9月中了

回覆 引用 TOP

$338 - 120GB / 365日全速數據組合
優惠期延至 2020年12月31日

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]