• 瀏覽: 9,277
  • 回覆: 62
呢幾部老人家都岩用既,個MON都有6寸以上 好多老人家都係老花唔肯講, 大芒對佢地黎講好D

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 somanyb11 於 2020-5-21 03:52 AM 發表

點會
如果部機真係有需要用 上台出機係ok
部機係一定需要,主要考慮係個plan有冇需要。
如果你計機價+合約費用(2-3年)加埋晒,同自己買機+相同plan所需費用比較,幾時都係自己買機平,平好多。

回覆 引用 TOP

我咁得閒,就同啲唔識計數嘅人計下數。 3嗰啲優惠有好多機,alcatel,tcl,nokia 唔好計,就揀比較受歡迎嘅三星A51計下數。
A51, 0機價,26月合約, 15gb/月+200gb一年, 月費$248, 合約26個月共費用$6448.(預繳$2380)
如果用得晒Plan啲數據,分開買機同分開上台任何一個網絡總費用都唔會差好遠。但有冇平啲方法?有。
用相約數據儲值卡,最接近的係3萬黑卡,24gb全速,月費約$70。
至於機價,跟據price 報價,行貨2300(唔係最平),水貨平300左右。買行貨計,機價2300+26個月$70總共支出$4120, 同3合約價差2千幾。
如果你冇需要用20gb+/月, 例如5gb/月。咁26個月買3張年卡夠晒。3張年卡唔超過$500加埋機價2300總支出$2800. 咁你仲要俾$6448上台? 就算0機價你都要預繳2380, 多過機價。
上述費用預左帶Number過台。
只係俾一個例子,唔同需要有唔同選擇。

回覆 引用 TOP

我有一個問題,啲所謂打手點賺錢?佢哋只係介紹,冇可能收到傭,唔通佢哋係受薪?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓下遠方的 於 2020-5-21 01:29 PM 發表

https://web.three.com.hk/2020mayoffer/index.html

出俾老人家,邊部好d? 呢D機有埋上網plan,同埋數據量仲多過我而家每個月用緊5GB
俾我簡會簡最大個MON個部

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風存在了更新 於 2020-5-21 03:36 PM 發表

呢幾部老人家都岩用既,個MON都有6寸以上
6寸應該都夠哂用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Elvis1006 於 2020-5-6 02:28 AM 發表

咁後生機睇D咩?
貴唔貴 潮唔潮 快唔快 haha

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-5-17 08:07 PM 發表

當任用數據王生效,即使可上到21m/全速,如果狂扯數據(例如bt或睇4k串流影片)亦都會即時限返4m。
你講緊邊個plan啊

引用:
原帖由 srsv 於 2020-5-22 07:56 AM 發表

你講緊邊個plan啊
3台$138既所謂全程21m無限plan

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!
引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-5-22 08:01 AM 發表

3台$138既所謂全程21m無限plan
謝謝師兄回答, 3仔台4G全速plan係咪42Mbps? 有無以上問題

引用:
原帖由 srsv 於 2020-5-22 08:22 AM 發表

謝謝師兄回答, 3仔台4G全速plan係咪42Mbps? 有無以上問題
3HK也用華為的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 srsv 於 2020-5-22 08:22 AM 發表

全速即係發射站畀到幾多速度你,你就可以享用該速度。

例如發射站畀到300mbps速,用全速plan就能享用300mbps;用42mbps plan最多只能享用42mbps速。

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!

回覆 引用 TOP

可以考慮買小米電話加年卡,應該更抵玩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]