• 瀏覽: 4,148
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
我關咗自動更新程式,所有apps都要喺Google play手動更新。
但我留意到,好似日曆,Photo,Gmail,IG 呢d,每日或者隔日就要更新,明明噚日睇住佢更新同安裝,今日又要更新,而描述內容又係一樣嘅。
大家部機係咪咁架?

時代不斷向前,大陸人民都開始面向世界。
只有香港嘅癈青,臭假西仲成日講住文革,大躍進...。
你有你嘅精彩人生,我有我嘅燦爛輝煌
引用:
原帖由 全馬二世 於 2020-5-6 09:44 AM 發表

我關咗自動更新程式,所有apps都要喺Google play手動更新。
但我留意到,好似日曆,Photo,Gmail,IG 呢d,每日或者隔日就要更新,明明噚日睇住佢更新同安裝,今日又要更新,而描述內容又係一樣嘅。
大家部機係咪咁架? ...
你部咩機嚟?

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2020-5-6 12:36 PM 發表

你部咩機嚟?
三星S8+
之前嗰部S7e都係咁…

回覆 引用 TOP

我2部機,小米同realme, 小米係主機,同一Google account, 2部機所裝嘅野差唔多。系統同apps都經常update.
部小米就好似你咁,隔一二日就有十個8個app要更新, 但realme 就每二三日先有二三個app 要更新.
我都一頭霧水。

引用:
原帖由 全馬二世 於 2020-5-6 09:44 AM 發表

大家部機係咪咁架? ...
清除google play緩存及recent task list

回覆 引用 TOP

我都懷疑其實有些更新是做樣, 根本是心理戰。

因為現代人買了電子產品就想保持新鮮,要最update。

沒有更新,品牌就會被罵做野慢,部機out啦。
太多更新又被話太煩。

但是佔大多數仍然是希望更新。
感覺就是部機永遠是最新的。

所以就做樣,有個時間預設定期安裝下,等用戶以為是新了。

不同系統patch或新版本會有log知道有什麼改變。

很多app更新只是又排期去安裝一次。 無解釋原因。

經常更新都冇壞,依家每日有人寫新病毒程式害人,大把黑客入侵攞資料
更新是要修補保安漏洞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-5-6 04:21 PM 發表

我2部機,小米同realme, 小米係主機,同一Google account, 2部機所裝嘅野差唔多。系統同apps都經常update.
部小米就好似你咁,隔一二日就有十個8個app要更新, 但realme 就每二三日先有二三個app 要更新.
我都一頭霧水。 ...
我部小米無咁情況

回覆 引用 TOP

主要係更新D廣告

回覆 引用 TOP

真係好煩!🤦‍♂️

5號更新完今日又要更新!🤦‍♂️

回覆 引用 TOP

我用無限plan 較咗自動更新 如果係儲值卡 或者唔係無限plan就較手動 有啲app真係唔使更新📱

回覆 引用 TOP

班IT唔扮嘢老作啲更新出黎,點呃人工

回覆 引用 TOP

即係大家都有同一個問題?

回覆 引用 TOP

Google 自家 apps 更新特別頻密係好煩

回覆 引用 TOP

主題標籤 #Google #谷歌
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]