• 瀏覽: 3,999
  • 回覆: 37
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 16-5-2020 12:38 發表

搞到咁辛苦,睇見都淒涼

其實正正經經買部正常外國牌子電話好貴咩
只需要裝4個簡單apps, 又有幾淒涼

原來只係有人預先裝左4個apps比你,但要比多3000元去買
睇各人自己覺得值唔值囉

熱賣及精選
WhatsApp 收發延誤問題無法解決!

引用:
原帖由 jeffskf 於 2020-5-17 01:25 PM 發表

原來只係有人預先裝左4個apps比你,但要比多3000元去買
睇各人自己覺得值唔值囉
「只係」?

冇其他分別?

熄燈,鎖門,爆大鑊
紅米都係一千頭,使買雜嘜嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jeffskf 於 2020-5-17 01:25 PM 發表

睇各人自己覺得值唔值囉
等於好多人每月俾百幾蚊月費,怕麻煩而唔去轉用儲值卡。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2020-5-17 01:32 PM 發表

WhatsApp 收發延誤問題無法解決!
又喃喃自語一幅被

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 17-5-2020 15:09 發表

「只係」?

冇其他分別?
你可以自己搵d同級機比較下囉
例如三星S10 vs Oneplus 6T
$5000 vs $2000

我唔敢話所有野全部無分別,但基本大體的硬件配置是同級,對普通用家來說是分別不大。

回覆 引用 TOP

大陸ROM喺大陸以外嘅地方用真係會玩殘好多人

回覆 引用 TOP

由小米紅米開始,以至其他大陸大牌子越來越平靚正,山寨機以已經一路被淘汰,已經有幾年冇人吼了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高大雀躍的腳指 於 2020-5-11 03:30 PM 發表

阿叔買咗部雜嘜,裝唔到 google!
我記得我以前部華為都係咁,佢預載的app, 按咗,好似自動幫你裝左,但其實係用唔到,於是,我就剷走所有 google 嘢,重裝一次,就搞掂了。

但佢部雜嘜,唔知點解唔得! ...
咩牌子?

回覆 引用 TOP

阿叔買咗部雜嘜,裝唔到 google!
我記得我以前部華為都係咁,佢預載的app, 按咗,好似自動幫你裝左,但其實係用唔到,於是,我就剷走所有 google 嘢,重裝一次,就搞掂了。

但佢部雜嘜,唔知點解唔得! ... 要裝 Google framework 和 Google play service

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]