• 瀏覽: 5,002
  • 回覆: 37
  • 追帖: 2
阿叔買咗部雜嘜,裝唔到 google!
我記得我以前部華為都係咁,佢預載的app, 按咗,好似自動幫你裝左,但其實係用唔到,於是,我就剷走所有 google 嘢,重裝一次,就搞掂

但佢部雜嘜,唔知點解唔得!

熱賣及精選
點解去買雜嘜? 家陣華為好貴咩? 可靠耐用十倍以上,山寨手機根本冇市場!

由小米紅米開始,以至其他大陸大牌子越來越平靚正,山寨機以已經一路被淘汰,已經有幾年冇人吼了。

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2020-5-11 04:21 PM 發表

點解去買雜嘜? 家陣華為好貴咩? 可靠耐用十倍以上,山寨手機根本冇市場!
咁要問佢啦,佢話: 欧+好似係非洲好出名喎!
長輩買嘢,唔哂後輩同意的!
但搞唔掂,又搵我哋搞!

引用:
原帖由 高大雀躍的腳指 於 2020-5-11 05:30 PM 發表

咁要問佢啦,佢話: 欧+好似係非洲好出名喎!
梗係賣機俾佢嘅人講。

回覆 引用 TOP

有個二三線牌子叫歐樂風,問題超多!

回覆 引用 TOP

我都想知!
我都有部裝唔到,gf 貪平買大陸機,搞唔掂掟咗俾我!
平嘢無好!

回覆 引用 TOP

真係唔好買大陸機了!

引用:
原帖由 高大雀躍的腳指 於 2020-5-11 03:30 PM 發表

我記得我以前部華為都係咁,佢預載的app, 按咗,好似自動幫你裝左,但其實係用唔到,於是,我就剷走所有 google 嘢,重裝一次,就搞掂了。

但佢部雜嘜,唔知點解唔得! ...
要裝 Google framework 和 Google play service

引用:
原帖由 montejo 於 13-5-2020 16:43 發表

要裝 Google framework 和 Google play service
只需要裝4樣野
1. google services framework
2. google play services
3. google play store
4. google account manager

只要裝適合的arch 的apk, 找d較舊的版本裝,應該就可以開通 google

引用:
原帖由 高大雀躍的腳指 於 2020-5-13 03:30 PM 發表

真係唔好買大陸機了!
唔好買山寨啫,就算貪平,買紅米、Realme呢啲肯定用得。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-5-13 04:43 PM 發表

裝呢啲小心留意來源...

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高大雀躍的腳指 於 2020-5-11 03:30 PM 發表

我記得我以前部華為都係咁,佢預載的app, 按咗,好似自動幫你裝左,但其實係用唔到,於是,我就剷走所有 google 嘢,重裝一次,就搞掂了。

但佢部雜嘜,唔知點解唔得! ...
先停了原有Play Store
再裝這版本試試Google Play Store v17.3.16

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jeffskf 於 2020-5-13 07:49 PM 發表

只需要裝4樣野
1. google services framework
2. google play services
3. google play store
4. google account manager

只要裝適合的arch 的apk, 找d較舊的版本裝,應該就可以開通 google ...
搞到咁辛苦,睇見都淒涼

其實正正經經買部正常外國牌子電話好貴咩

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-5-11 05:00 PM 發表

由小米紅米開始,以至其他大陸大牌子越來越平靚正,山寨機以已經一路被淘汰,已經有幾年冇人吼了。
小米本身就係山寨

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]