• 瀏覽: 4,464
  • 回覆: 43
村屋用,真係全時間21mbp?

大部分都呃神騙鬼Fup,公平條款,5G之後,到尾就得龜速!

over FUP 7x 24 都跑滿21M, 應該冇乜可能

無限流量圖片上載http://dedpic.com
引用:
原帖由 plesk002 於 2020-5-11 06:30 PM 發表

over FUP 7x 24 都跑滿21M, 應該冇乜可能
我cmhk號稱全速大部份時間都未夠21mbp,    非住宅區例如尖東卻平均過百

引用:
原帖由 aicirtap 於 2020-5-11 06:54 PM 發表

我cmhk號稱全速大部份時間都未夠21mbp,    非住宅區例如尖東卻平均過百
你用緊fup 了嗎? 我剛剛試過我得3, 未過FUP , 都可以用盡21M

回覆 引用 TOP

有咩好介紹?我都搵緊無限任用咭

sun 有重推21Mbps plan

回覆 引用 TOP

3仔爆FUP,鎖4.5Mb
cmhk爆FUP,不鎖速,但條款講明不可share wifi同BT
Smt爆FUP,約10-15Mb
CSL/sunmobile爆FUP,唔鎖速,但會load空氣

唔會有真無限.當你每個月都超過一定數量.佢嘅條款就可以實行.等於龍門任佢踢....sun好多人都收到信息.第一次係流量過大,請檢查是否黑客入侵.第二次就實行條款....

引用:
原帖由 崖上存在了水果 於 2020-5-14 09:54 PM 發表

唔會有真無限.當你每個月都超過一定數量.佢嘅條款就可以實行.等於龍門任佢踢....sun好多人都收到信息.第一次係流量過大,請檢查是否黑客入侵.第二次就實行條款.... ...
ching係咪用緊sunmobile?
爆FUP會點???

引用:
原帖由 ngszeyui 於 2020-5-14 09:57 PM 發表

ching係咪用緊sunmobile?
爆FUP會點???
上個月300G..今個月飛第二次信息來.實行條款第幾幾項..之後我就冇飛熱點到ipad睇片...暫時應該係留意中...我朋友得玩100G.都收到信息

引用:
原帖由 崖上存在了水果 於 2020-5-14 10:02 PM 發表

上個月300G..今個月飛第二次信息來.實行條款第幾幾項..之後我就冇飛熱點到ipad睇片...暫時應該係留意中...我朋友得玩100G.都收到信息
100G都收?
請問速度有幾多?我用3仔得4.5,冇時放返上10

回覆 引用 TOP

冇!
除非你係電訊商職員或社會賢達,先至會有「冇fup限制」既無限21m/全速數據計劃。

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ddboy 於 2020-5-11 05:21 PM 發表

村屋用,真係全時間21mbp?

大部分都呃神騙鬼Fup,公平條款,5G之後,到尾就得龜速!
不如你講下平時21M用黎做咩先? 如果你用黎睇youtube , 正路用唔度幾多

引用:
原帖由 ngszeyui 於 2020-5-14 21:42 發表

3仔爆FUP,鎖4.5Mb
cmhk爆FUP,不鎖速,但條款講明不可share wifi同BT
Smt爆FUP,約10-15Mb
CSL/sunmobile爆FUP,唔鎖速,但會load空氣
真是任用喎,可能時間及地點及多人同時間用問題。

附件

Screenshot_20200331-234429.jpg(59.79 KB)

2020-5-15 09:48 AM

Screenshot_20200330-133619.jpg(136.06 KB)

2020-5-15 09:52 AM

引用:
原帖由 dannyi999 於 2020-5-15 09:48 AM 發表

真是任用喎,可能時間及地點及多人同時間用問題。
請問係sun?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]