• 瀏覽: 10,231
  • 回覆: 77
引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2020-5-12 03:12 PM 發表

千祈咪貪平亂咁買,整壞部機後悔已經太遲!
其實我都覺得一條usb靚少少嗰啲都只是五六十蚊多啲起碼都用到一年半載所以何必貪平呢

回覆 引用 TOP

去小米買平靚正

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-5-16 09:23 AM 發表

去小米買平靚正
絕對認同!

回覆 引用 TOP

用開momaxxx,幾年都唔爛大牌子電流相對比較穩定唔會叉壞部機

回覆 引用 TOP

大陸批發幾毫子條,咪鬼買啦,買好小小都係自己用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 7D2465 於 2020-5-17 01:02 PM 發表

以我所知, 深水埗街邊應該都係淘寶貨? 但我自己用左咁耐..冇試過整壞電話...

我唔知你買條線幾錢, 但我通常買果D都10-20蚊條的..
Zmi 數據線批發價都唔洗$10-20

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2020-5-12 03:12 PM 發表

千祈咪貪平亂咁買,整壞部機後悔已經太遲!
一分錢一分貨,你買無牌子垃圾貨咪俾垃圾你囉。我買一條30cm長兩頭usb c線要60蚊,你嗰條幾錢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2020-5-13 08:47 PM 發表

線材就算好到iphone正版線,都係玩一年多少少就爛嫁啦!
不過咁,平價線其實有好有壞,你買之前最好看清楚個金屬頭有無生鏽先好買,因為有個別平線放太耐或者遇濕氣,金屬腳已經開始起霉或繡跡,甚至有d做工歪既都唔好買 ...
平價線最大問題係線芯,銅線純度低,阻力大,數據易流失。線芯幼充電時容易發熱燒線。
好嘅usb線除咗線芯夠純夠粗,仲有抗干擾設計。

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-5-19 07:12 PM 發表

平價線最大問題係線芯,銅線純度低,阻力大,數據易流失。線芯幼充電時容易發熱燒線。
所以一般執粒店買既線都係要黎充電算,如果要正正地又平既我一般淘寶買,好多流出貨都好正,唔使比apple賺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-5-19 07:12 PM 發表

唔理價錢係幾多都好,稱呼佢哋做劣質數據線比較適合。以一米線而言,重量越輕,質素越低!

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2020-5-20 01:12 AM 發表

唔理價錢係幾多都好,稱呼佢哋做劣質數據線比較適合。以一米線而言,重量越輕,質素越低!
加厚線皮咪重咗囉
我都係睇牌子選擇咋

回覆 引用 TOP

山寨次貨精確度低,經常插時間耐咗會整壞USB窿。手機維修師傅建議我千祈唔好貪小便宜! 線材就算好到iphone正版線,都係玩一年多少少就爛嫁啦!
不過咁,平價線其實有好有壞,你買之前最好看清楚個金屬頭有無生鏽先好買,因為有個別平線放太耐或者遇濕氣,金屬腳已經開始起霉或繡跡,甚至有d做工歪既都唔好買

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]