• 瀏覽: 14,600
  • 回覆: 147
千祈咪貪平亂咁買,整壞部機後悔已經太遲!

熱賣及精選
以我所知, 深水埗街邊應該都係淘寶貨? 但我自己用左咁耐..冇試過整壞電話...

我唔知你買條線幾錢, 但我通常買果D都10-20蚊條的..

無限流量圖片上載http://dedpic.com

回覆 引用 TOP

我未試過插壞電話喎

回覆 引用 TOP

山寨次貨精確度低,經常插時間耐咗會整壞USB窿。手機維修師傅建議我千祈唔好貪小便宜!

認同。

回覆 引用 TOP

其實多數接觸不良或扣唔實
整壞 usb 窿反而少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2020-5-13 12:59 AM 發表

山寨次貨精確度低,經常插時間耐咗會整壞USB窿。手機維修師傅建議我千祈唔好貪小便宜!
線材就算好到iphone正版線,都係玩一年多少少就爛嫁啦!
不過咁,平價線其實有好有壞,你買之前最好看清楚個金屬頭有無生鏽先好買,因為有個別平線放太耐或者遇濕氣,金屬腳已經開始起霉或繡跡,甚至有d做工歪既都唔好買

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2020-5-13 08:47 PM 發表

不過咁,平價線其實有好有壞,你買之前最好看清楚個金屬頭有無生鏽先好買,因為有個別平線放太耐或者遇濕氣,金屬腳已經開始起霉或繡跡,甚至有d做工歪既都唔好買 ...
你點用㗎

我啲原廠iphone線幾年仲完整無缺

熄燈,鎖門,爆大鑊
幾年冇用過線

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-5-14 10:03 AM 發表

你點用㗎

我啲原廠iphone線幾年仲完整無缺
唔好問我點用,我用android無咁既問題。
我身邊有最少三個用iphone既實例都係咁,而且係苹果既討論區都有唔少用家提出過想同問題,你唔知我唔怪你

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2020-5-14 01:11 PM 發表

唔好問我點用,我用android無咁既問題。
我身邊有最少三個用iphone既實例都係咁,而且係苹果既討論區都有唔少用家提出過想同問題,你唔知我唔怪你
我身邊有最少三百個用iphone既無你所講嘅問題...

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-5-14 01:16 PM 發表

我身邊有最少三百個用iphone既無你所講嘅問題...
你三百個net friend呀,算吧啦

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2020-5-14 01:34 PM 發表

你三百個net friend呀,算吧啦
你嗰啲係net friend

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2020-5-13 08:47 PM 發表

不過咁,平價線其實有好有壞,你買之前最好看清楚個金屬頭有無生鏽先好買,因為有個別平線放太耐或者遇濕氣,金屬腳已經開始起霉或繡跡,甚至有d做工歪既都唔好買 ...
我用Zmi數據線幾年都冇換過

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2020-5-15 05:58 PM 發表

我用Zmi數據線幾年都冇換過
無錯,我用兩條三星,一條小米,一條m字頭cheap雞線一共四條三部機,幾年都未壞過

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]