• 瀏覽: 2,078
  • 回覆: 13
新買iphone, 就舊轉新用Icloud restore
之前舊機冇呢個問題,係新機先有
一用完語音輸入,左上角就一直轉
好似load緊野咁,好食電
有冇人知道可以點樣解決🙏🏽

回覆 引用 TOP

羅去平果檢查下

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10

回覆 引用 TOP

請問樓主果部咩model? 因為我由ios12更新咗13就已經出現呢個問題...

引用:
原帖由 thompsonleung 於 2020-5-17 11:56 PM 發表

請問樓主果部咩model? 因為我由ios12更新咗13就已經出現呢個問題...
我用緊iphone se2, 每次都要reboot先冇事, 好睏擾

引用:
原帖由 Kzimm 於 2020-5-17 11:57 PM 發表

我用緊iphone se2, 每次都要reboot先冇事, 好睏擾
Reboot 完之後,其實過一陣又出現返,其實最好去返Apple Store度問佢點解決,應該係ios13 bug

引用:
原帖由 thompsonleung 於 2020-5-17 11:59 PM 發表

Reboot 完之後,其實過一陣又出現返,其實最好去返Apple Store度問佢點解決,應該係ios13 bug
係呀,因為load緊data,會好chur電。 我覺得就算拎去apple, 我諗都只係幫我reset部機,我諗唔到做到啲咩😑 唯有等update

引用:
原帖由 Kzimm 於 2020-5-18 12:02 AM 發表

係呀,因為load緊data,會好chur電。 我覺得就算拎去apple, 我諗都只係幫我reset部機,我諗唔到做到啲咩😑 唯有等update
我都試過reset 左幾次,但係都係甘

回覆 引用 TOP

試吓將最食電和memory 的 apps uninstall 再check。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

關機 重開
問題會消失
無人知原因
估係iCloud 既 bug

會有機會再出現,每次[ 關機 重開 ] 就會解決

我好似無呢個問題喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2020-5-18 11:25 AM 發表

關機 重開
問題會消失
無人知原因
估係iCloud 既 bug

會有機會再出現,每次[ 關機 重開 ] 就會解決
但係已經關閉icloud

引用:
原帖由 thompsonleung 於 2020-5-18 12:11 PM 發表

但係已經關閉icloud
https://macreports.com/constant- ... n-iphone-issue-fix/

the spinning wheel in the status bar “shows over-the-air syncing or other network activity. Some third party apps may also use the icon to show an active process.” If this spinning wheel is appearing constantly, it may mean that something is wrong.

自己睇

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2020-5-18 12:59 PM 發表

https://macreports.com/constant- ... n-iphone-issue-fix/

the spinning wheel in the status bar “shows over-the-air syncing or other network activity. Some thir ...
條link入面所教的之前我都已經做過晒啦,問題仍然都係咁😅
我未update IOS 13 之前,用ios 12 完全唔存在呢個問題

回覆 引用 TOP

熱門主題
相關主題
主題標籤 #iphone
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]