• 瀏覽: 1,565
  • 回覆: 9
各位大大

本人是新手,原本用開Android手機,近日有意入手iPhone 11,因為我想使用信用卡積分,Apple shop好像不能用,請問如在凶宅百記那些店,買的機和Apple Shop買機有差嗎?

謝謝

回覆 引用 TOP

要睇你用咩信月卡。唔同卡有唔到優惠。例如HSBC Red網購有4%, 咁你係豐澤或Apple Online Store便抵了。但是不同店同不同信用卡有不同的優惠,大部份都是有$350的discount.

引用:
原帖由 愛郭不愛檔 於 2020-5-18 08:57 PM 發表

要睇你用咩信月卡。唔同卡有唔到優惠。例如HSBC Red網購有4%, 咁你係豐澤或Apple Online Store便抵了。但是不同店同不同信用卡有不同的優惠,大部份都是有$350的discount. ...
謝謝大大.
不過我有聽過人話,响凶宅、百記...........買既機係會比Apple Shop質素差一點,其實是否有這情況?

引用:
原帖由 anthonylls 於 2020-5-19 09:47 AM 發表

謝謝大大.
不過我有聽過人話,响凶宅、百記...........買既機係會比Apple Shop質素差一點,其實是否有這情況?
其實平極咪又係平幾百

我就不看在眼內

照去apple store買

嘥咁多精神去研究邊度邊張卡平幾百把鬼咩

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-5-19 10:33 AM 發表

其實平極咪又係平幾百

我就不看在眼內

照去apple store買

嘥咁多精神去研究邊度邊張卡平幾百把鬼咩
謝師兄的意見
其實我的著眼點不是錢,而是那些Reseller買iPhone部機的質素,會不會比Apple差,因為我之前有聽說話那些地方的機,會有機會被人開過過,所以想在此求教呢?!

引用:
原帖由 anthonylls 於 2020-5-19 10:49 AM 發表

謝師兄的意見
其實我的著眼點不是錢,而是那些Reseller買iPhone部機的質素,會不會比Apple差,因為我之前有聽說話那些地方的機,會有機會被人開過過,所以想在此求教呢?! ...
既然錢不是問題,直接去apple store買一定係最好最放心,仲要研究啲乜?

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-5-19 10:56 AM 發表

既然錢不是問題,直接去apple store買一定係最好最放心,仲要研究啲乜?
哈哈,其實都唔知關唔關錢事,因為我想用埋信用卡既積分,但Apple Shop好似唔用得,所以才諗其他

引用:
原帖由 anthonylls 於 2020-5-19 11:09 AM 發表

哈哈,其實都唔知關唔關錢事,因為我想用埋信用卡既積分,但Apple Shop好似唔用得,所以才諗其他
唔值得搏

https://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28820159

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

It shouldn’t have any difference whether you purchase iPhone 11 from Apple Store, Broadway or Fortress.  Make sure you are buying a brand new item as printed in the invoice  You may need to find out whether you need assistance to copy or transfer any info from your current android phone to the new iPhone

回覆 引用 TOP

去apple store買,打開部機有咩事,可即時換部新機,喺其他shop買,打開有咩事只可以去apple 維修,最後換嚟翻新機,我就唔慳嗰少少錢啦

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]