• 瀏覽: 137,581
  • 回覆: 943
  • 追帖: 11
引用:
原帖由 sup9 於 2020-5-20 12:38 PM 發表 

里個振動系咩玩法,請指教
應該類似 iQOO 3 模擬機械震動鍵盤 ?!

“ 眾所周知,機械鍵盤在打字體驗上有着不可撼動的地位,不少人都喜歡機械鍵盤的乾脆利落和「噠噠噠」的反饋聲。而最近發佈的 iQOO 3也帶來了全新的機械鍵盤模式…
iQOO 3的機械鍵盤最大的特點就是震動反饋,搭載專業 X軸線性馬達,通過震動反饋來模擬機械鍵盤的按壓段落感,將「噠噠噠」的感覺完美還原。馬達的體積越大,越能模擬出細緻的震感。為了能還原三種鍵軸的震感,iQOO 3 搭載了馬達中體積較大、效果較佳的 X軸線性馬達。通過改變X軸線性馬達的震動幅度和速度,精準模擬青軸的乾脆利落、紅軸的直上直下、茶軸的「萬金油」,一台 iQOO 3就能滿足這三種震感體驗。”

引用:
原帖由 derrickt 於 2020-5-20 12:51 PM 發表

應該類似 iQOO 3 模擬機械震動鍵盤 ?!

“ 眾所周知,機械鍵盤在打字體驗上有着不可撼動的地位,不少人都喜歡機械鍵盤的乾脆利落和「噠噠噠」的反饋聲。而最近發佈的 iQOO 3也帶來了全新的機械鍵盤模式…
iQOO 3的機械鍵盤最大的特點就是震動反饋,搭載專業 X軸線性馬達,通過震動反饋來模擬機械鍵盤的按壓段落感,將「噠噠噠」的感覺完美還原。馬達的體積越大,越能 ...
謝謝解答

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 howevera 於 2020-5-19 01:15 PM 發表

係咪冇乜人有意慾去買?
買咗 note 8 pro....1500有找
其實 note 8 pro 好過 note 9 pro

引用:
原帖由 吾輩は貓である 於 2020-5-20 09:08 AM 發表

左上角好似係darkmode....fm不見
我剛才到豐澤玩過綠色 demo 機, 系統工具內有內置 FM 收音機的, Thx !

引用:
原帖由 derrickt 於 2020-5-20 02:56 PM 發表

我剛才到豐澤玩過綠色 demo 機, 系統工具內有內置 FM 收音機的, Thx !
望下先

係wor有wor

附件

Screenshot_2020-05-20-15-09-47-318_com.miui.home.jpg(198.33 KB)

2020-5-20 03:11 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jk855 於 2020-5-19 05:33 PM 發表

下午兩點 旺角小米之家入手 入去十幾分鐘已經有大約六,七個人買 顏色齊 有考慮過同對比小米note10 lite版 但因為冇插卡所以都係選返紅米note 9 Pro 之前睇過好多youtube介紹 屏佔比高 6.6吋有30W快叉火牛 5千大電行Android 10 有完整google 現在買上網登記有多三個月保養 計起上來抵玩$1899👍 ...
嚇得我...睇錯你話六七 "十" 個人貫 .....

YES !!! ==> 有考慮過同對比小米note10 lite版 但因為冇插卡所以都係選返紅米note 9 Pro 之前睇過好多youtube介紹 屏佔比高 6.6吋

YES YES ==> 有30W快叉火牛 5千大電行

重量你接受嗎.................. ?

Later need install call recorder ( need root )

Thanks for share ............ !!!!

引用:
原帖由 emc 於 2020-5-20 05:11 PM 發表

嚇得我...睇錯你話六七 "十" 個人貫 .....

YES !!! ==> 有考慮過同對比小米note10 lite版 但因為冇插卡所以都係選返紅米note 9 Pro 之前睇過好多youtube介紹 屏佔比高 6.6吋

YES YES ==> 有30W快叉火牛 5千大電行

重量你接受嗎.................. ?

Later n ...
師兄, 行 Android 10 安裝通話錄音要 Root 機嗎 ? 從 play store 下載的通話錄音 apps 是否用不到 ?🤔

我見回覆 話邊部好邊部更適合 其實各花入各眼,我買之前都對比個好多部 華為 三星 Sony 小米其他型號 都係依部適合我多啲 當然你畀得起錢梗係買更高階型號 但對比起我啲窮L 都係鍾意買啲性價比高嘅手機🤪 ,其實最好親身去試玩部機先 ,我初初都想買華為嗰部 nova7i但冇完整谷歌真係好麻煩 🤔, 暫時最滿意電量 打幾個鐘頭機睇片上網用左7個鐘還有17%電,用快叉五十零分鐘充滿 😂 還有我覺得機身唔算重😁

引用:
原帖由 jk855 於 2020-5-20 06:22 PM 發表

我見回覆 話邊部好邊部更適合 其實各花入各眼,我買之前都對比個好多部 華為 三星 Sony 小米其他型號 都係依部適合我多啲 當然你畀得起錢梗係買更高階型號 但對比起我啲窮L 都係鍾意買啲性價比高嘅手機🤪 ,其實最好親身去試玩部機先 ,我初初都想買華為嗰部 nova7i但冇完整谷歌真係好麻煩 🤔, 暫時最滿意電量 打幾個鐘頭機睇片上網用左7個鐘還有17%電,用快叉五十零分鐘充滿 😂 還有我覺得機身 ...
7k幾買到部 i3 mac air...9幾買到部i5 ssd512mac air
電話我原則上不買3k以上...成日落海。
人人有個人原因...o岩用就得la..
電話o者...魚竿就有貴買貴lor...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 derrickt 於 2020-5-20 05:42 PM 發表 

師兄, 行 Android 10 安裝通話錄音要 Root 機嗎 ? 從 play store 下載的通話錄音 apps 是否用不到 ?🤔
聴說好多play store嗰啲都錄唔到。。。。。

XDA 網剛有人話:
cube ACR 錄到

佢唔係話 Android ten 唔 ten 嘅問題而係佢無用以前小米 MIUI dialer 介面,包通話錄音。

依家用 Google dialer 就無呢個功能。

不嬲都用小米 dialer 加馬。。。但轉左囉最近大半年,咁就無左通話錄音。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jk855 於 2020-5-20 06:22 PM 發表

我見回覆 話邊部好邊部更適合 其實各花入各眼,我買之前都對比個好多部 華為 三星 Sony 小米其他型號 都係依部適合我多啲 當然你畀得起錢梗係買更高階型號 但對比起我啲窮L 都係鍾意買啲性價比高嘅手機🤪 ,其實最好親身去試玩部機先 ,我初初都想買華為嗰部 nova7i但冇完整谷歌真係好麻煩 🤔, 暫時最滿意電量 打幾個鐘頭機睇片上網用左7個鐘還有17%電,用快叉五十零分鐘充滿 😂 還有我覺得機身 ...
我都係咁話。。。。多過3千元手機都反反哋(胃)

回覆 引用 TOP

引用:

機身唔重有得諗啊!!!!
我驚李軍先生唔知俾啲咩料落去禁平個成本令機身石頭咁重。

而且有外國網說重量不能接受。。。

小米將來會唔會好似華為咁被封殺?

唔理得咁多lu
反正華為唔掂得囉立刻。。。
輪到小米時我諗我已經轉左機。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]