• 瀏覽: 2,300
  • 回覆: 27
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2020-5-23 20:56 發表

純打電話覆蓋問題應該唔大,至少大部份人係。上網既話就要睇定啲。
有人淘個插卡固網電話返嚟用,直情當普通有線咁用。

熱賣及精選
引用:
原帖由 sojoke 於 2020-5-23 09:01 PM 發表

有人淘個插卡固網電話返嚟用,直情當普通有線咁用。
記憶中呢個方法養唔到住宅電話,有錯求指正。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2020-5-23 21:52 發表

記憶中呢個方法養唔到住宅電話,有錯求指正。
佢嫌家+電話唔好用,攞張sim出嚟插落部淘返嚟嘅電話用。

引用:
原帖由 sojoke 於 2020-5-23 10:42 PM 發表

佢嫌家+電話唔好用,攞張sim出嚟插落部淘返嚟嘅電話用。
可以嗎?

引用:
原帖由 HappyShare2005 於 2020-5-26 02:17 AM 發表

可以嗎?
友台有之試過話得

回覆 引用 TOP

其實所有手機、上網、固網呢D服務,都係同一處理方法:CUT FORM。

PKKW 唔難可以做到$6X (cut form 後),有D人話$4X 都得。

樓主,
本人經常睇這個'年卡比較",亦有轉萬年黃卡經驗,相信這個欄十分受歡迎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tommythumb 於 2020-5-26 10:25 發表

其實所有手機、上網、固網呢D服務,都係同一處理方法:CUT FORM。

PKKW 唔難可以做到$6X (cut form 後),有D人話$4X 都得。
呢樣確係終極手法,但啲人就係驚到時無咗個電話,唔敢填cut form!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tommythumb 於 2020-5-26 10:25 AM 發表

固網家居電話呢D服務,都係一向吾洗用CUT FORM處理方法。夠期兩個月前就打去1000!! 4x 5x價都系看自已!

數碼通要包括電話46元ㄧ個月, 不要電話40元ㄧ個月,簽2年约。我正用緊。

引用:
原帖由 frankielee2014 於 29-5-2020 18:07 發表

數碼通要包括電話46元ㄧ個月, 不要電話40元ㄧ個月,簽2年约。我正用緊。
唔要電話咁即係固網號碼飛去手機?

咁點樣用固網號碼打出呢?

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

pccw現在要幾錢一個月呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 earth008 於 2020-5-29 05:03 PM 發表

固網家居電話呢D服務,都係一向吾洗用CUT FORM處理方法。夠期兩個月前就打去1000!! 4x 5x價都系看自已!
想問下你所講「一向」係指幾耐?近呢兩年、五年、十年,抑或由有家居電話開始都已經係咁?

當然,要電訊比平PLAN,唔一定要出 cut form ,但係你肯定唔出CUT FORM 佢會比最平PLAN 你?

同意你所講4X,5X,實際價錢係睇個客點同個台(CS)講,但你打上去個CS減得少,咁你要唔要出CUT FORM?唔使,遲D再打去搵第二個CS?

另外,原來而家香港得PKKW 一間固網家居電話(打1000就得),我以為仲有其他添,多謝你D料。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]