• 瀏覽: 1,004
  • 回覆: 12
因為那儲值咭已太耐沒有增值而失效
請問要點樣拎返個號碼?
要點先知依家個號碼返左咩台?因為都不記得原本係咩台...
隔幾耐可以上台拎返?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
1. 沒有方法,只能講求緣份。到原台門市買一個最昂貴的月費計劃,指定要這個號碼。
2. 通訊局有一份電話號碼計畫書可以查到。
3. 3~6個月。

2. 通訊局有一份電話號碼計畫書?

引用:
原帖由 srsv 於 2020-5-23 02:33 AM 發表

2. 通訊局有一份電話號碼計畫書?
Google "ofca number plan" please.

神仙難救

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-5-23 01:17 AM 發表

1. 沒有方法,只能講求緣份。到原台門市買一個最昂貴的月費計劃,指定要這個號碼。
2. 通訊局有一份電話號碼計畫書可以查到。
3. 3~6個月。
1.一定要最貴的plan
2. 去睇下先 thz
3. 呢個係咩時間?

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-5-23 10:35 AM 發表

Google "ofca number plan" please.
岩岩睇左個表
表中寫的係電話號碼的原通訊商?
去返該電訊商 查問號碼睇下有沒得拎返重新上台?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 minizero 於 2020-5-23 05:05 PM 發表

1.一定要最貴的plan
2. 去睇下先 thz
3. 呢個係咩時間?
1. 你有本事的可以講價。
2. 是出世時的電訊商,按照電訊局規則,必須返回原台,才是公平處理。
3. 由失效日計。

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-5-23 09:56 PM 發表

1. 你有本事的可以講價。
2. 是出世時的電訊商,按照電訊局規則,必須返回原台,才是公平處理。
3. 由失效日計。
失效左已過半年
已問左原台,號碼未有人登記,但話不可以選號碼上台,又不知會派去邊間門市...
好似大海撈針咁睇下有沒緣分見到...

引用:
原帖由 minizero 於 2020-5-25 09:22 PM 發表

失效左已過半年
已問左原台,號碼未有人登記,但話不可以選號碼上台,又不知會派去邊間門市...
好似大海撈針咁睇下有沒緣分見到...
熱線CS當然會這樣說,因為所有談話都有錄音,不可能應承你什麼。
所以要到門市找agent,正所謂“有錢使得鬼推磨”,買個最昂貴的月費plan,就會有人出盡力幫你找、幫你攪。
去任何門市都得,沒有規定號碼一定要跟某一間門市出。

回覆 引用 TOP

楼主, 若果成功罗番个冧把, 记住上嚟分享番呀

My name is Pong, James Pong.

回覆 引用 TOP

其實上台簽一年定不知兩年約,又好似不低...
雖然個電話係有機會等一個已經忘記左我的人終有一日會找我
同埋八達通app 係呢個號碼登記
主要係缺錢,想登入返個app拎返入面的錢...

引用:
原帖由 minizero 於 2020-5-25 11:43 PM 發表

其實上台簽一年定不知兩年約,又好似不低...
雖然個電話係有機會等一個已經忘記左我的人終有一日會找我
同埋八達通app 係呢個號碼登記
主要係缺錢,想登入返個app拎返入面的錢...
唉 ...
你可以直接打電話去八達通顧客服務熱線取消你的O! ePay賬戶,八達通會發出支票退還你的O! ePay賬戶結餘(如有)。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]