• 瀏覽: 1,994
  • 回覆: 10
請教各師兄,小弟買左部sharp水貨機,係sharp專頁見到有版本更新,但係手機檢查找不到有更新,是否日本水機冇得更新,求指點

引用:
原帖由 winhchan 於 2020-5-24 09:21 AM 發表

請教各師兄,小弟買左部sharp水貨機,係sharp專頁見到有版本更新,但係手機檢查找不到有更新,是否日本水機冇得更新,求指點
Sharp d 水貨機要拎番去日本國內先可更新
下次去旅行時可以帶埋去

引用:
原帖由 winhchan 於 2020-5-24 09:21 AM 發表

日本手機一般要入日本手機長先可以更新

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小志偉 於 2020-5-24 10:20 PM 發表

Sharp d 水貨機要拎番去日本國內先可更新
下次去旅行時可以帶埋去
你冇日本手機卡去到日本都冇用

引用:
原帖由 Sony笨七用戶 於 2020-5-24 11:58 PM 發表

你冇日本手機卡去到日本都冇用
可以行入去部手機嘅公司(即docomo ,softbank ,au)叫佢up,我試過

引用:
原帖由 小志偉 於 2020-5-25 12:09 AM 發表

可以行入去部手機嘅公司(即docomo ,softbank ,au)叫佢up,我試過
系真唔係呀?
我上次行入去問喲
佢扮唔識英文喎。

引用:
原帖由 香港討論友 於 2020-5-25 04:57 PM 發表

系真唔係呀?
我上次行入去問喲
佢扮唔識英文喎。
唔信咪當我無講過

回覆 引用 TOP

引用:

你試吓開啟漫遊,睇吓收唔收到更新通知?

走的終須走,莫等待!

回覆 引用 TOP

其實可以去xda developer個網會有齊所有官方更新OS版本。 自己刷就得(是root 機)

回覆 引用 TOP

細個果時會追docomo

回覆 引用 TOP

引用:

唔知同SIM FREE 有冇關, 用SH01G 時, 用CSL 咭都收到docomo update 重可以更新

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]