• 瀏覽: 20,253
  • 回覆: 152
  • 追帖: 7
剛剛凌晨1點已經將八達通完美輸入到iPhone Xs Plus,明天坐地鐵可以啪Iphone就得

熱賣及精選
引用:
原帖由 chefdejackey 於 2020-6-2 01:12 AM 發表

剛剛凌晨1點已經將八達通完美輸入到iPhone Xs Plus,明天坐地鐵可以啪Iphone就得
係咪咁就用電話放上八達通sensor就得?唔洗解電話lock?

引用:
原帖由 littlebenny 於 2020-6-2 01:19 AM 發表

係咪咁就用電話放上八達通sensor就得?唔洗解電話lock?
將八達通設成預計付款card, 不用 unlock 就可付款。

剛才已經去ok 試了~

如果是搭車就要設定埋預設交通咭係八達通~

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.

回覆 引用 TOP

咁set啱嗎?

回覆 引用 TOP

請問點入?我喺銀包加卡冇反應

如果增值係咪都係唔駛unlock,好似普通八達通咭咁拍落讀咭器度增值?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chefdejackey 於 2020-6-2 01:12 AM 發表

IPhone XS plus ?
未見過此iphone 型號,一定加唔到啦!
利申我好似係用iphone xs mnius !

仆街要對自己投資決定負責!!
0700 @ 388.9
1398 @ 4.95
2318 @ 86.75
2388 @ 21.157

回覆 引用 TOP

太好了 終於有
係咪就咁拍就得?使唔使解鎖?如果要仲煩,家下戴口罩下下要入密碼...
加咗八達通入iphone甘本身張實體卡係咪就會失效?
另外係拍機頂定拍機背?因為用咗厚手機套唔知會唔會感應唔到

Thanks

引用:

回覆 引用 TOP

將八達通預設為交通咭,搭車付款時只需將iPhone 上半部份放在讀咭器上就可以成功付款,不需要啟開手機

如果用作購物消費付款,只需連按兩下開關掣,iPhone 會自動開啟 faceID 確認付款,然後將iPhone 上半部份放在讀咭器上,即可成功付款

引用:

杏加橙慢人地十幾年,香港人講科技

回覆 引用 TOP

蘋果呢啲咁撚落後嘅科技好心你就唔好拎出嚟曬啦。

引用:
原帖由 fwd 於 2020-6-2 02:00 AM 發表

太好了 終於有
係咪就咁拍就得?使唔使解鎖?如果要仲煩,家下戴口罩下下要入密碼...
加咗八達通入iphone甘本身張實體卡係咪就會失效?
另外係拍機頂定拍機背?因為用咗厚手機套唔知會唔會感應唔到

Thanks ...
如果你有實體八達通咭,可以選擇將咭內結餘轉移到iPhone 八達通內,轉移後舊咭便會失效。
如果無舊八達通咭,亦可以就咁開個 iPhone 八達通咭,不過增值時要俾$50按金。

引用:
原帖由 jack2015 於 2020-6-2 03:12 AM 發表

如果你有實體八達通咭,可以選擇將咭內結餘轉移到iPhone 八達通內,轉移後舊咭便會失效
Thank you very much

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]