• 瀏覽: 1,398
  • 回覆: 8
八達通工能係咪吾可以好似信用卡咁電話手錶一齊用?apple watch入面見吾到八達通,淨係得張信用卡,如張八達通卡加至apple watch會從iphone中移除

引用:
原帖由 Panda-Z 於 2020-6-3 12:48 PM 發表

八達通工能係咪吾可以好似信用卡咁電話手錶一齊用?apple watch入面見吾到八達通,淨係得張信用卡,如張八達通卡加至apple watch會從iphone中移除
一張八達通只能出現係一部裝置, 如果你要iPhone和apple watch 都要有八達通, 係需要兩張八達通

回覆 引用 TOP

係, 只能放電話或apple watch, 但係可以除時互換, 無限次數

引用:
原帖由 打手係我 於 3-6-2020 13:45 發表

係, 只能放電話或apple watch, 但係可以除時互換, 無限次數
請問知唔知互換的話號碼是否依舊呢?

行不改名,坐不改姓,呂小布!
想問原本張八達通係限量版冇按金咁可唔可以入落iPhone度呢?係咪同一部iPhone可以入兩張八達通㗎,一張轉移到 Apple Watch用,另一張係iPhone用?

引用:
原帖由 yinfun68 於 3-6-2020 16:27 發表

想問原本張八達通係限量版冇按金咁可唔可以入落iPhone度呢?係咪同一部iPhone可以入兩張八達通㗎,一張轉移到 Apple Watch用,另一張係iPhone用?
1. 銷售版八達通不能加入IPHONE/APPLE WATCH
2. 同一部IPHONE最多可以入12張卡落WALLET(包括信用卡、各地交通卡)
3. 一張八達通只能在一個器材上使用,所以如果iphone及apple watch都要用到八達通的話,一定要分開兩張卡。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yinfun68 於 2020-6-3 04:27 PM 發表

我家人有張其色首創版八達通 好似類似之前話要回收番個種款式 但當時回收未排到我地 所以現在仲用到 可唔可以轉落去手機呢?

回覆 引用 TOP

apple pay 八達通同電話號碼無關架喎,
佢連住apple id的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-6-3 02:03 PM 發表

請問知唔知互換的話號碼是否依舊呢?
apple pay 八達通同電話號碼無關架喎,
佢連住apple id的

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]