• 瀏覽: 2,253
  • 回覆: 8
近日發現有454-21在手動網絡,有朋友知是某公司?

引用:
原帖由 寒冬濃濃的主題 於 2020-6-3 02:00 PM 發表

近日發現有454-21在手動網絡,有朋友知是某公司?
一間名為世紀互聯 21Vianet Mobile嘅公司 係當初有參與2300頻段競投嘅一間公司
亦都係競投當中 投到一段30MHz嘅2300頻段
佢應該係同緊CMHK合作 幫手發射454-21訊號
之前有其他網友見過佢條2300 同CMHK自家嗰段2300做CA

引用:
原帖由 特級雪花肥牛 於 2020-6-3 02:13 PM 發表

一間名為世紀互聯 21Vianet Mobile嘅公司 係當初有參與2300頻段競投嘅一間公司
之前有其他網友見過佢條2300 同CMHK自家嗰段2300做CA ...
呢間公司好像交回頻譜比通訊局?

引用:
原帖由 寒冬濃濃的主題 於 2020-6-3 02:16 PM 發表

呢間公司好像交回頻譜比通訊局?
印象中好似係冇

引用:
原帖由 特級雪花肥牛 於 2020-6-3 02:18 PM 發表

印象中好似係冇
咁用中移香港就正!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 特級雪花肥牛 於 2020-6-3 02:13 PM 發表

之前有其他網友見過佢條2300 同CMHK自家嗰段2300做CA ...
如果CMHK借用2300做LTE或者5G就正。夾埋有60Mhz頻譜喇。

回覆 引用 TOP

21Vianet Mobile Ltd即是出vave儲值卡的公司,在2019年初停止有關儲值卡服務。
另外,這公司亦曾投得2300MHz頻段,主要是在新界偏僻鄉村提供網絡服務(稱為無線固網村屋寬頻計劃),所以有關頻段只限在特定地區使用,與cmhk或其他公司無衝突。
詳見-http://www.vave.com.hk/vave/

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-6-3 09:17 PM 發表

21Vianet Mobile Ltd即是出vave儲值卡的公司,在2019年初停止有關儲值卡服務。
另外,這公司亦曾投得2300MHz頻段,主要是在新界偏僻鄉村提供網絡服務(稱為無線固網村屋寬頻計劃),所以有關頻段只限在特定地區使用,與cmhk或其他公司無衝突。
詳見-http://www.vave.com.hk/vave/。 ...
港島區好多地方有覆蓋

引用:
原帖由 寒冬濃濃的主題 於 2020-6-4 01:15 PM 發表

港島區好多地方有覆蓋
為何我用中移,但不能選擇入?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]