• 瀏覽: 20,547
  • 回覆: 301
引用:
原帖由 kurt425 於 2020-6-29 19:07 發表

小米,華為,三星,得里三款會選擇,其他放棄啦
三星我都放棄, 因近日無香港行貨5G新机

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kurt425 於 2020-6-29 19:07 發表

小米,華為,三星,得里三款會選擇,其他放棄啦
華為, no google service

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-6-29 07:43 PM 發表

華為, no google service
各有喜好,佢有佢既吸引力,個人黎講,我會選擇里三個牌子既手機

留呢1萬等mate40同鴻蒙watch.

引用:
原帖由 o_0 於 2020-6-30 03:17 發表

留呢1萬等mate40同鴻蒙watch.
still wait, not a good idea

引用:
原帖由 gameplayer00 於 2020-6-3 06:20 PM 發表

我對三星的外型設計,價錢都 不滿
你一定要買行貨保養的話 華大小米又俾人歧視

黑鯊3 價錢約$4千 好不好
vivo 水貨好多款 iqoo 3 neo 好像ask 包維修

oppo reno 4 就出, reno 3 都幾好睇 有 3.5mm耳機插槽
  (領 域18個月保養
https://www.citylink.com.hk/locale/zh-CHT/pag ...
個人覺得oppo reno機型很nice,但ui好單調

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-6-30 07:39 AM 發表

still wait, not a good idea
部mate40一定天價,好貴

回覆 引用 TOP

半年就過戲了的 Vivo X30

oppo reno 3 元氣版
我覺得個樣都比三星S20 好看D

唔上香港5G台 ,返大陸的人的確易揀好多,工廠妹有人送 VIVO OPPO都 未必買華為

iqoo 好似出現越更新越不正常耗電

附件

20200107100141_6583.jpg(20.46 KB)

2020-6-30 03:15 PM

oppo reno 3 元氣版.jpg(14.55 KB)

2020-6-30 03:15 PM

oppo reno 3 元氣版.jpg

引用:
原帖由 gameplayer00 於 2020-6-30 15:15 發表

半年就過戲了的 Vivo X30

oppo reno 3 元氣版
我覺得個樣都比三星S20 好看D

唔上香港5G台 ,返大陸的人的確易揀好多,工廠妹有人送 VIVO OPPO都 未必買華為 ...
要買中港都可用的5G手機

回覆 引用 TOP

7月份, 買5G手機

引用:
原帖由 kurt425 於 2020-6-29 19:54 發表

各有喜好,佢有佢既吸引力,個人黎講,我會選擇里三個牌子既手機
Will u buy a phone in July

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-6-26 12:14 PM 發表

三星 Samsung Galaxy A71 5G 手機
HK$3799 in Citylink
行貨,也要 7月尾
估計 4700 ~ 4800

CityLink 水貨,香港 5G 用到嗎 ?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-7-2 09:47 AM 發表

Will u buy a phone in July
剛剛買左小米10 pro

引用:
原帖由 kurt425 於 2020-7-2 10:02 發表

剛剛買左小米10 pro
香港行貨無雙卡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheungtiga 於 2020-7-2 09:52 發表

行貨,也要 7月尾
估計 4700 ~ 4800
CityLink 水貨,香港 5G 用到嗎 ?
香港 5G 用到, 但視乎你用甚麼5G服務商

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]