• 瀏覽: 1,322
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
本身用緊8 Plus, 但電池開始老化,成日又要叉電,咁見就嚟出新機款,12可上5G是selling poInt,而家仲心大心細。

熱賣及精選
梗系12 pro啦......可以上到5G咼.......

引用:
原帖由 許健輝 於 2020-6-8 12:26 AM 發表

梗系12 pro啦......可以上到5G咼.......
但係5G仲未普及wor

引用:
原帖由 火寧珍娘娘 於 2020-6-8 12:29 AM 發表

但係5G仲未普及wor
巧多電訊公司已推出5Gplan......

打個比喻啦......想當年數碼通岩岩成立.....出優惠plan吸客......開頭接收普通......之後越做越巧.....

如果要穩陣......一定用番4G機.....等到5G大熟.....先至轉plan轉機又得......

各人需要吾同......如果普通用......4G已經足夠有餘......但如果要換埋機.....甘正路實考慮換埋5G機......

不過......8 plus去AppleShop換新電池......吾會太貴.....甘又可以頂多一年半載.....會吾會更化算??

引用:
原帖由 許健輝 於 2020-6-8 01:21 AM 發表

巧多電訊公司已推出5Gplan......

打個比喻啦......想當年數碼通岩岩成立.....出優惠plan吸客......開頭接收普通......之後越做越巧.....

如果要穩陣......一定用番4G機.....等到5G大熟.....先至轉plan轉機又得......

各人需要吾同......如果普通用......4G已經足夠有餘......但如果要換埋機.....甘正路實考慮換埋 ...
你又講得啱,我再諗諗先,睇吓我忍得幾耐先.....thx😊

回覆 引用 TOP

邊款平 買邊款

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 火寧珍娘娘 於 2020-6-8 12:04 AM 發表

本身用緊8 Plus, 但電池開始老化,成日又要叉電,咁見就嚟出新機款,12可上5G是selling poInt,而家仲心大心細。
又或者平平地買11/11 pro先, 之後等12,平d麻, 又唔差

引用:
原帖由 lovlybar 於 2020-6-24 07:00 PM 發表

又或者平平地買11/11 pro先, 之後等12,平d麻, 又唔差
我最初都係咁諗,但比身邊人話都唔爭再等5G,費事到時又要trade-in部機,真係好難選擇呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovlybar 於 2020-6-24 07:00 PM 發表

3bazaar 平得多, 慳返千6

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/216087/1/

引用:
原帖由 ho343 於 2020-6-24 10:16 PM 發表

3bazaar 平得多, 慳返千6

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/216087/1/
正呀, 咁多行貨機都有得平

回覆 引用 TOP

主題標籤 #iphone
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]