• 瀏覽: 10,057
  • 回覆: 42
表達意見是用戶基本權利!

附件

ApplePayOctopus.png(33.77 KB)

2020-6-12 10:07 PM

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 199

1. (近乎)完美體驗。
2. 唔完美,可以接受,有改善空間。
3. This is NOT good.
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-6-12 11:04 AM 發表

入月結單唔代表一定可以儲到分的。

https://av.sc.com/hk/content/docs/hk-am-tnc-v1.pdf

望吓條款3就明白了...
有圖有真相,講多無謂!我$5799簽脹額,有$2500係八達通增值,如果唔能儲到又點會有1202里

引用:
原帖由 mochu 於 12-6-2020 16:27 發表

有圖有真相,講多無謂!我$5799簽脹額,有$2500係八達通增值,如果唔能儲到又點會有1202里
你依$2500嘅八達通增值係自動增值還是經APPLE PAY用SC AM卡增值?
兩者好大分別啵..

自動增值:一定可以儲信用卡積分
經APPLE PAY/WALLET增值:條款寫明以快捷支付方式唔可以儲分的(即係類似用SC AM卡增值落PAYME都係唔可以儲分的)

行不改名,坐不改姓,呂小布!
引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-6-12 04:46 PM 發表

你依$2500嘅八達通增值係自動增值還是經APPLE PAY用SC AM卡增值?
兩者好大分別啵..

自動增值:一定可以儲信用卡積分
經APPLE PAY/WALLET增值:條款寫明以快捷支付方式唔可以儲分的(即係類似用SC AM卡增值落PAYME都係唔可以儲分的) ...
我係自動增值㗎,即如用apple pay 購物係不能儲里數?

引用:
原帖由 mochu 於 2020-6-12 07:11 PM 發表

我係自動增值㗎,即如用apple pay 購物係不能儲里數?
Apple Wallet綁渣打付款係有里數,但八達通增值,公司標籤為個人服務,凡個人服務渣打都不計算回贈。
我有兩單都係以Apple Wallet綁渣打AM卡增值,翻單都冇里數回贈。打上台都追唔番。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mochu 於 12-6-2020 19:11 發表

自動增值係可以儲里數的
Apple Pay增值落PAYME/八達通就無喇就唔可以喇

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

呢期支付寶無優惠,用返八達通

感覺很好 反感敏捷

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaibalau 於 2020-6-14 03:12 PM 發表

呢期支付寶無優惠,用返八達通
勁賞掃 (指定商戶):HK$3 (每月兩次)
用戶特别奬賞:HK$2 (每月兩次) 或 HK$0.2 (每日一次)

附件

IMG_0127.PNG(140.13 KB)

2020-6-14 05:41 PM

【警告】本文章內容可能令人反感。未滿 18 歲的人士不可觀看或將本文章向該等人士出示播放或放映。

回覆 引用 TOP

比之前少大半

引用:
原帖由 kaibalau 於 2020-6-14 05:42 PM 發表

比之前少大半
AlipayHK 和 WeChat Pay 在香港已過高增長期,不但優惠金額比以前少,而且通常有指定商戶才適用的限制。

【警告】本文章內容可能令人反感。未滿 18 歲的人士不可觀看或將本文章向該等人士出示播放或放映。

回覆 引用 TOP

不知為什麼,我在銀包內沒有八達通消費記錄?

The wealth of the mind is the only true wealth.
引用:
原帖由 yy~ 於 2020-6-14 11:05 PM 發表

不知為什麼,我在銀包內沒有八達通消費記錄?11264111
You can query the transaction through octopus apps directly instead of apple wallet.

引用:
原帖由 kelvin2010a 於 2020-6-15 12:28 PM 發表

You can query the transaction through octopus apps directly instead of apple wallet.
即時的要load很長時間

引用:
原帖由 kaibalau 於 2020-6-15 01:43 PM 發表

即時的要load很長時間
Yes, octopus company should be enhanced and improved the technical.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]