• 瀏覽: 5,999
  • 回覆: 27
如果2者都有(手機 手錶)

係咪都會揀手錶入八達通呢?
反而唔會入手機到
另外一問 手錶入左八達通,係咪錶面同機一嘟就得?

我手機用緊Suica自然將八達通放落手錶,手錶屏幕只要向讀卡器就畀到錢

[退役車特集第五回]時代·終結
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25770135

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dn1213 於 2020-6-12 10:45 PM 發表

如果2者都有(手機 手錶)

係咪都會揀手錶入八達通呢?
反而唔會入手機到
另外一問 手錶入左八達通,係咪錶面同機一嘟就得?
我手機  手錶都有八達通

主要係手錶帶左手 入閘唔順手

所以電話八達通只用黎搭車 手錶囉黎買野俾錢.

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2020-6-12 11:03 PM 發表

我手機  手錶都有八達通

主要係手錶帶左手 入閘唔順手

所以電話八達通只用黎搭車 手錶囉黎買野俾錢.
我得一張卡,都可以入曬手機同手錶先?
需要選擇其一方法嗎?
如果唔使選擇即係到時兩者隨意一方嘟都得?

引用:
原帖由 dn1213 於 2020-6-13 01:32 AM 發表

我得一張卡,都可以入曬手機同手錶先?
需要選擇其一方法嗎?
如果唔使選擇即係到時兩者隨意一方嘟都得?
當然唔得。

所以我就用2張咭囉。

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2020-6-13 01:40 AM 發表

當然唔得。

所以我就用2張咭囉。
明白,我仲以為可以入曬
等做運動時只戴手錶,唔拎電話都一樣比到錢
而家要2揀1

引用:
原帖由 dn1213 於 2020-6-13 01:43 AM 發表

明白,我仲以為可以入曬
等做運動時只戴手錶,唔拎電話都一樣比到錢
而家要2揀1
做運動 我就照用AW3~~~~電話都唔帶~~~~

LTE + airpord pro+ 八達通天下無敵~~~~仲可以隨時嗵返支野飲~~~又可以語音覆whatsapp~~~~

反過來我有時出門口真係唔記得帶aw3, 所以我電話一定都要有八達通

所以如果我真的只可2選1就肯定放電話~因為aw可能唔記得帶或者唔記得叉電~~~電話就肯定唔會唔記得帶,叉電亦不是一個問題~~~

隨心分享,科技最緊要用得開心~~

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2020-6-13 01:59 AM 發表

做運動 我就照用AW3~~~~電話都唔帶~~~~

LTE + airpord pro+ 八達通天下無敵~~~~仲可以隨時嗵返支野飲~~~又可以語音覆whatsapp~~~~

反過來我有時出門口真係唔記得帶aw3, 所以我電話一定都要有八達通

所以如果我真的只可2選1就肯定放電話~因為aw可能唔記得帶或者唔記得叉電~~~電話就肯定唔會唔記得帶,叉電亦不是一個問題~~~

隨心分享,科技最緊要 ...
先係電話用住先,到時再睇情況會唔會開多張卡..
咁之前實體卡轉轉移左去電話
舊卡仲有冇得退返按金架?

個人認為放電話方便
主要係好多時戴錶拍卡要反手😂😂😂

行不改名,坐不改姓,呂小布!
引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-6-13 06:49 AM 發表

個人認為放電話方便
我都係左手帶錶,地鐵用錶拍卡係比手機唔方便,但搭巴士或好似上星期咁日日洛雨,左手揸傘右手揸袋咁,用手錶拍卡又變得比手機好😆

一個普通的香港市民!
引用:
原帖由 sixfingerco 於 2020-6-13 08:06 AM 發表

我都係左手帶錶,地鐵用錶拍卡係比手機唔方便,但搭巴士或好似上星期咁日日洛雨,左手揸傘右手揸袋咁,用手錶拍卡又變得比手機好😆
落雨,雙手拎住野就凸顯到手錶方便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dn1213 於 2020-6-13 02:06 AM 發表

先係電話用住先,到時再睇情況會唔會開多張卡..
咁之前實體卡轉轉移左去電話
舊卡仲有冇得退返按金架?
No, 按金會抵消新虛疑咭的按金

即...你囉張癈咗既八達咭佢哋唔會退銀俾你, 你轉移出黎既新虛疑咭可退按金

回覆 引用 TOP

Apple watch 個好處就係戴右手一樣咁正。

回覆 引用 TOP

想問有冇得自動增值?定係要Apple pay先增到值?

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-6-13 06:49 AM 發表

個人認為放電話方便
巴士OK,地鐵屈住隻手辛苦。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]